Ανοίγει το «μαύρο κουτί» της ΑΕΚ

Ανοίγει το «μαύρο κουτί» της ΑΕΚ

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προβληματισμός, σκέψεις και βαριά ατμόσφαιρα συνθέτουν το κλίμα στην ΑΕΚ, λίγες μέρες μετά τη συντριβή από τον Ολυμπιακό με 4-0, στο Καραϊσκάκη.

Ο αγώνας με τον πρωταθλητή Ελλάδος είχε δύο αναγνώσεις: η μία αφορά στα πρώτα 63 λεπτά της αναμέτρησης, στα οποία η ΑΕΚ στάθηκε εξαιρετικά και βρέθηκε συμπτωματικά πίσω στο σκορ από μία στημένη φάση. Η δεύτερη ήταν από το 63ο λεπτό ώς το τέλος, όταν η αντικατάσταση του Αντρέ Σιμόες από τον Ντιέγκο Μπουονανότε, σε συνδυασμό με την υποχώρηση του Πέτρου Μάνταλου, «έκοψε» την ομάδα στα δύο και έδωσε τη δυνατότητα στον Ολυμπιακό να αναδείξει τις επιθετικές αρετές του σκοράροντας άλλα τρία γκολ. Κοινός παρονομαστής, ο Τραϊανός Δέλλας, ο οποίος «πιστώνεται» μέχρις ενός σημείου την καλή παρουσία, αλλά χρεώνεται τη συντριβή της ομάδας από τους «ερυθρόλευκους».

Ο ίδιος ο κ. Δέλλας μιλώντας στους ποδοσφαιριστές τόνισε: «Πρέπει να είμαστε ενωμένοι σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, επιστρέφοντας στις νίκες την επόμενη αγωνιστική, κάνοντας όλοι την αυτοκριτική μας». Η κριτική που δέχθηκε ο κ. Δέλλας από τον Τύπο τις προηγούμενες μέρες είναι σφοδρή, ενώ ταυτόχρονα επανήλθαν στην επικαιρότητα και ζητήματα που αφορούν στον καλοκαιρινό μεταγραφικό σχεδιασμό της Ενωσης. Το ελλιπές ρόστερ των τρανταχτών αδυναμιών σε καίριες θέσεις και ο «συνωστισμός» των κορυφαίων ποδοσφαιριστών της ομάδας (Βάργκας, Μάνταλος, Μπουονανότε) σε μία έχουν προβληματίσει τον Δέλλα, που αδυνατεί να τους χωρέσει ταυτόχρονα σε ένα σύστημα.

Η προσωπική κόντρα

Η διοίκηση της ΑΕΚ απάντησε σε έντονο ύφος στις δηλώσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη περί «ομάδας απάτης», τονίζοντας πως «δεν δεχόμαστε υποδείξεις από υποδίκους». Η κόντρα είναι ξεκάθαρα προσωπική μεταξύ του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Δημήτρη Μελισσανίδη, ωστόσο το ζητούμενο είναι η διοίκηση της ΑΕΚ να κάνει και η ίδια την αυτοκριτική της για τις προσδοκίες που καλλιέργησε όλη την προηγούμενη διετία και για το τι τελικώς παρουσίασε εντός αγωνιστικού χώρου.

Τις επόμενες μέρες θα κριθεί και η στάση της ΠΑΕ ΑΕΚ απέναντι στο ζήτημα του προπονητή. Το ακόλουθο διάστημα είναι κρίσιμο, δεδομένου ότι μετά τον αγώνα με τον Ηρακλή το ερχόμενο Σάββατο στο ΟΑΚΑ, ακολουθεί το αθηναϊκό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Ως προς την κακή διαιτησία του ματσ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» από τον κ. Κύζα και τους δύο βοηθούς, είναι το δεύτερο ντέρμπι της χρονιάς (σ.σ. μετά τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ) στο οποίο η ΑΕΚ αδικείται από τις αποφάσεις των διαιτητών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή