Δύο χρόνια στον Μπέο για απόπειρα εκβιασμού

Δύο χρόνια στον Μπέο για απόπειρα εκβιασμού

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποινή φυλάκισης δύο ετών επέβαλε το Γ΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στον πρώην πρόεδρο του Ολυμπιακού Β., Αχιλλέα Μπέο, για απόπειρα εκβίασης του πρώην διεθνούς διαιτητή και διαιτητή Σούπερ Λίγκας, Γιώργου Δαλούκα, πριν από τον αγώνα Αρης – Παναθηναϊκός, 0-1, που έγινε τον Σεπτέμβριο του 2010. Η ποινή έχει ανασταλτικό χαρακτήρα και είναι εξαγοράσιμη προς δέκα ευρώ την ημέρα έως την έφεση. Ο Γ. Δαλούκας, που ήταν ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας, στη χθεσινή δίκη μεταξύ άλλων κατέθεσε τα εξής: «Δεν θυμάμαι συγκεκριμένα τι μου είπε. Είναι καιρός τώρα. Με πήρε τηλέφωνο και μου είπε: “Πρόσεξε πώς θα παίξεις, είναι ένα δύσκολο παιχνίδι”. Δεν επηρεάστηκα ούτε αισθάνθηκα ότι εκβιάστηκα».

Ο νυν δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, κατά την απολογία του υποστήριξε: «Τον πήρα τηλέφωνο και του είπα να παίξει 50-50. Για την οικογένεια και τον εαυτό του. Τίποτα παραπάνω. Είναι κατηγορητήριο αυτό; Από ποιες κασέτες που δεν ξέρουμε αν τις πήραν από λαϊκή ή από Πακιστανούς».

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός με τοποθέτησή της υποστήριξε ότι «ασχέτως εάν τα ύπουλα σχέδια δεν ευοδώθηκαν σε εκείνη την αναμέτρηση (η φίλαθλη κοινή γνώμη όμως θυμάται πολύ καλά ποιος παράγοντας ομάδας έσπευσε να μιλήσει για “έγκλημα κατά του ελληνικού ποδοσφαίρου και της Ελλάδας” σχολιάζοντας τη διαιτησία Δαλούκα στο συγκεκριμένο παιχνίδι), ο Παναθηναϊκός ήταν και δυστυχώς παραμένει στο στόχαστρο του παρακράτους. Η συγκεκριμένη απόφαση είναι μια δικαίωση στη χωρίς συμβιβασμούς μάχη του Παναθηναϊκού κατά του παρακράτους που δρούσε και δρα χρησιμοποιώντας κάθε μέσο προκειμένου να επιτευχθεί ο σκοπός του: η ξεκάθαρη αλλοίωση των πρωταθλημάτων υπέρ πάντα μιας συγκεκριμένης ομάδας».

Από την πλευρά του ο κ. Μπέος σε δήλωσή του τόνισε: «Πρόκειται για μια πρωτόδικη απόφαση, που θα πρέπει να προβληματίσει τόσο εμένα, όσο και την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, αφού ελήφθη παρά το γεγονός ότι από την ακροαματική διαδικασία δεν προέκυψε κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή