Τέλος ο Δέλλας, προσωρινά ο Μανωλάς

Τέλος ο Δέλλας, προσωρινά ο Μανωλάς

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μια λιτή τοποθέτηση, λίγο πριν από τις 8 χθες το βράδυ, η ΑΕΚ ανακοίνωσε πως ο προπονητής της ομάδας Τραϊανός Δέλλας υπέβαλε την παραίτησή του. Υπηρεσιακός προπονητής αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος προπονητής της ομάδας νέων της ΑΕΚ, Στέλιος Μανωλάς. Ο Μανωλάς, εκτός από «σημαία» της ομάδας επί 19 χρόνια, διετέλεσε και τεχνικός διευθυντής την περίοδο 2008-2009.

Η προχθεσινή δήλωση του Δημήτρη Μελισσανίδη πως «θα διώξω και θα πάρω όποιον χρειαστεί προκειμένου η ΑΕΚ να πρωταγωνιστήσει» απεδείχθη τελικά προάγγελος εξελίξεων. Η χθεσινή συνάντηση μεταξύ του εκτελεστικού διευθυντή κ. Μπάγεβιτς και του κ. Δέλλα στα Σπάτα απλώς επιβεβαίωσε την παραφιλολογία γύρω από την ασυμφωνία των δύο ανδρών για τα θέματα που αφορούν στην ομάδα.

Ο Τραϊανός Δέλλας έχασε την εμπιστοσύνη της διοίκησης, λόγω κάποιων χειρισμών του ρόστερ και της προτίμησής του στη χρησιμοποίηση συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών. Η αφορμή ήταν η συντριβή από τον Ολυμπιακό με 4-0. Ο Δέλλας ανέλαβε την ΑΕΚ στη δυσκολότερη στιγμή της ιστορίας της, ως υπηρεσιακός προπονητής της ομάδας λίγο πριν υποβιβαστεί από τη Σούπερ Λίγκα τον Απρίλιο του 2013. Η νέα διοίκηση αποφάσισε τότε να επενδύσει στον πρώην ποδοσφαιριστή της ομάδας και ο «Κολοσσός» παρέμεινε στη διετία που προηγήθηκε και βρήκε την ΑΕΚ στην τρίτη και τη δεύτερη κατηγορία, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην άνοδο της ομάδας στη Σούπερ Λίγκα.

Από την «τετράδα» της αναγέννησης το 2013, που απαρτιζόταν από τους Ντούσαν Μπάγεβιτς (εκτελεστικός διευθυντής), Νίκο Λυμπερόπουλο (τεχνικός διευθυντής), Ακη Ζήκο (διευθυντής ακαδημιών) και Τραϊανό Δέλλα (προπονητής), ο μόνος που έχει διατηρήσει το πόστο του είναι ο κ. Μπάγεβιτς.

Η αναζήτηση της διάδοχης κατάστασης έχει ήδη ξεκινήσει και το όνομα που ακούστηκε εντονότερα χθες είναι αυτό του πρώην προπονητή της ΑΕΚ την περίοδο 2010-2011, Μανόλο Χιμένεθ, χωρίς όμως τα σενάρια αυτά να επαληθεύονται. Η απόφαση για τον νέο προπονητή θα ληφθεί από τον Ντούσαν Μπάγεβιτς και τον τεχνικό διευθυντή, Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς.

Ο Τραϊανός Δέλλας θα αποχαιρετήσει σήμερα τους παίκτες προπονώντας τους για τελευταία φορά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή