Αλμα πρόκρισης από τον Ολυμπιακό στο Ζάγκρεμπ

Αλμα πρόκρισης από τον Ολυμπιακό στο Ζάγκρεμπ

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τους τρεις βαθμούς της νίκης, που τον βάζουν σε σταθερή τροχιά πρόκρισης, ο Ολυμπιακός απέδρασε από το Ζάγκρεμπ και άφησε πίσω του το πολεμικό κλίμα που συνάντησε στην κροατική πρωτεύουσα. Η νίκη με 1-0 κόντρα στην Ντιναμό διπλασίασε τους βαθμούς των «ερυθρολεύκων» μετά τη νίκη στο Εμιρεϊτς, ωστόσο, όσα συνέβησαν στο Ζάγκρεμπ, με την άνανδρη επίθεση Κροατών σε Ελληνες δημοσιογράφους, αφήνουν σε δεύτερη μοίρα όσα «γράφτηκαν» στο χορτάρι του «Μάξιμιρ». Εκεί όπου ο Ολυμπιακός σημείωσε τη δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη του, αγωνιζόμενος με ένα συγκεκριμένο πλάνο, το οποίο είχε ως πρώτο στόχο το μηδέν στην άμυνα. Οσο η ομάδα του Μάρκο Σίλβα κρατούσε αλώβητη την εστία της, τόσο αύξανε την αυτοπεποίθησή της, με αποτέλεσμα να έρθει το γκολ από μια εξαιρετική ενέργεια του Ιντέγε στο 79΄ ο οποίος πλάσαρε τον Εντουάρντο από πολύ πλάγια θέση περνώντας την μπάλα από τη… μύτη της βελόνας.

Νωρίτερα, ο Ολυμπιακός είχε καταφέρει να βγάλει το πρώτο ημίχρονο παρακολουθώντας την Ντιναμό να έχει ανούσια κατοχή μπάλας. Στο δεύτερο μέρος τα… αίματα άναψαν για ένα δίλεπτο, όταν πρώτα στο 52΄ ο Αντονιτς από πλεονεκτική θέση σημάδεψε το δοκάρι του Ρομπέρτο και στο 53΄ ο Ιντέγε από ακόμη πιο πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα άουτ προ κενής εστίας.

Οταν οι ρυθμοί έπεσαν, στο 77΄ ο Ρογκ παραλίγο να σκοράρει, αλλά ο Μποτία και το δοκάρι έστειλαν μήνυμα καλού οιωνού. Ο Ολυμπιακός απάντησε ξανά άμεσα με δική του ευκαιρία, μόνο που αυτή τη φορά ο Ιντέγε ήταν εύστοχος, χαρίζοντας το σπουδαίο τρίποντο στον Ολυμπιακό, το οποίο θα γίνει ακόμη σπουδαιότερο αν οι «Πειραιώτες» επικρατήσουν ξανά των Κροατών στο Φάληρο, στις 4/11.

Μελανό σημείο, ίσως, να αποτελεί η νίκη της Αρσεναλ επί της Μπάγερν με 2-0, αποτέλεσμα που βάζει ξανά τους Αγγλους στο παιχνίδι της πρόκρισης.

ΝΤΙΝΑΜΟ: Εντουάρντο, Σουντανί, Μασάδο, Φερνάντεζ (73΄ Ενρίκεζ), Σάντος, Χότζιτς (61΄ Πιάτσα), Πίβαριτς, Ρογκ (87΄ Τσόριτς), Ματέλ, Ταραβέλ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Ομάρ, Μποτία, Σιόβας, Μασουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Πάρντο (83΄ Σαλίνο), Φορτούνης (72΄ Ντομίνγκεζ), Σεμπά (90΄ Ντα Κόστα), Ιντέγε.

Απολύτως δικαιολογημένοι αποδείχθηκαν οι φόβοι της αστυνομίας της Κροατίας για σοβαρά επεισόδια, εφόσον ταξίδευαν οπαδοί του Ολυμπιακού στο Ζάγκρεμπ. Κάτι που οδήγησε την UEFA στην απόφαση να απαγορευτεί η μετακίνησή τους. Παραμονή της αναμέτρησης, έξι απεσταλμένοι δημοσιογράφοι ελληνικών μέσων ενημέρωσης δέχθηκαν επίθεση στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης λίγο μετά τις 9 το βράδυ. Οι Δ. Βερβελές και Γ. Στασινόπουλος απομονώθηκαν από έξι οπαδούς. Ο πρώτος δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι και ο δεύτερος χτυπήματα. Ευτυχώς ουδείς τραυματίστηκε σοβαρά.

Εν συνεχεία, η αστυνομία του Ζάγκρεμπ συνέλαβε οκτώ Κροάτες χούλιγκαν, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν κλομπ, κροτίδες και φωτοβολίδες. Φραστικές επιθέσεις δέχθηκαν και δύο παρέες νεαρών Ελλήνων στην κεντρική πλατεία της κροατικής πρωτεύουσας, τόσο το βράδυ της Δευτέρας όσο και χθες το μεσημέρι.

Ο ΠΣΑΤ κατήγγειλε την επίθεση στην UEFA, στην AIPS και στην AIPS Europe. Επιπλέον, ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Σωτήρης Τριανταφύλλου, επικοινώνησε τηλεφωνικά με την πρέσβη της Ελλάδας στην Κροατία, κ. Ελένη Γεροκωστοπούλου, η οποία επιλήφθηκε από την πρώτη στιγμή του συμβάντος και παρακολούθησε στενά τις εξελίξεις. Και η ΠΟΕΣΥ προέβη σε καταγγελία στη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή