Αμφισβητεί ο Ολυμπιακός την αρμοδιότητα της ΕΕΑ

Αμφισβητεί ο Ολυμπιακός την αρμοδιότητα της ΕΕΑ

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξηγήσεις σχετικά με το αν ο Ευ. Μαρινάκης (ο οποίος ήταν απών χθες) ασκεί εν τοις πράγμασι διοίκηση έδωσε, διά των δικηγόρων της Θ. Γιαννίκου και Β. Δημακόπουλου, η ΠΑΕ Ολυμπιακός στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Κατά τη συζήτηση της υπόθεσης, οι δικηγόροι του Ολυμπιακού έθεσαν δύο ζητήματα. Το πρώτο ήταν αν έχει αρμοδιότητα η ΕΕΑ να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο θέμα ή αν πρόκειται για αποκλειστική αρμοδιότητα του ανακριτή να ερμηνεύσει τους περιοριστικούς όρους που έχει επιβάλει. Το δεύτερο ήταν ότι, κατά τη γνώμη των δικηγόρων του Ολυμπιακού, ο αθλητικός νόμος δεν περιλαμβάνει ρητή διάταξη που να αφορά περιοριστικούς όρους που επιβάλλονται κατά την κύρια ανάκριση.

Οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού υποστήριξαν ότι ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, που, μεταξύ άλλων, έχει επιβάλει ο ανακριτής Διαφθοράς, Γ. Ανδρεάδης στον κ. Μαρινάκη, αφορά την απαγόρευση συμμετοχής του στα θεσμικά όργανα του ποδοσφαίρου (ΕΠΟ, Σούπερ Λίγκα) και όχι στην τυπική κατοχή της θέσης του προέδρου ή στην απαγόρευση δηλώσεων στα ΜΜΕ. Επίσης υποστήριξαν πως διοίκηση στην ΠΑΕ ασκούν οι κ. Βρέντζος και Αγραφιώτης.

Σε ερώτηση μέλους της Επιτροπής για το αν οι προαναφερθέντες είναι υπάλληλοι της ΠΑΕ, οι δικηγόροι απάντησαν ότι είναι και πληρώνονται από την ομάδα, για να ακολουθήσει νέα ερώτηση για το πώς γίνεται να αποφασίζουν μόνοι τους και ανεπηρέαστα αφού είναι υπάλληλοι.

Τα μέλη της ΕΕΑ θέλησαν να διερευνήσουν κατά πόσο ο κ. Μαρινάκης ασκεί εν τοις πράγμασι διοίκηση παρά τον περιοριστικό όρο που του έχει επιβληθεί.

Σε κάποια στιγμή οι τόνοι ανέβηκαν, όταν ειπώθηκε ότι αν η απάντηση του κ. Ανδρεάδη στο ερώτημα που υπέβαλε η ΕΕΑ για τους περιοριστικούς όρους είχε σταλεί τον Αύγουστο, ο Ολυμπιακός κινδύνευε να μην πάρει πιστοποιητικό, με τον Θ. Γιαννίκο να απαντά: «Δηλαδή, μας λέτε ότι έχετε βγάλει ήδη την απόφαση».

Η απόφαση θα βγει στις 5/11, ενώ έως τη Δευτέρα (26/10) η ΠΑΕ Ολυμπιακός, που έχει πάρει με επιφύλαξη πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα, θα καταθέσει υπόμνημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή