Ποδόσφαιρο για λίγους στην Αγγλία

Ποδόσφαιρο για λίγους στην Αγγλία

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Πρέμιερ Λιγκ είναι με διαφορά το ακριβότερο πρωτάθλημα του κόσμου για τους φίλους της, αφού για να παρακολουθήσει κανείς έναν αγώνα της κορυφαίας ποδοσφαιρικής κατηγορίας στην Αγγλία ή να αγοράσει μια επίσημη φανέλα ομάδας θα πληρώσει πολύ περισσότερα από ό,τι στην υπόλοιπη Ευρώπη, σύμφωνα με έρευνα του BBC.

Πάντως, παρά τη μεγάλη αύξηση στα έσοδα των αγγλικών συλλόγων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, ιδιαιτέρως τα τελευταία χρόνια, οι τιμές των εισιτηρίων για τα γήπεδα της Πρέμιερ Λιγκ στα δύο τρίτα των περιπτώσεων είτε έμειναν σταθερές από πέρυσι είτε μειώθηκαν φέτος, καθώς η χώρα βιώνει στασιμοπληθωρισμό μέσα στο 2015. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το ακριβότερο εισιτήριο στην Πρέμιερ Λιγκ θα το βρει κανείς στο Εμιρεϊτς, την έδρα δηλαδή της Αρσεναλ, με κόστος 97 λίρες (δηλαδή 132 ευρώ). Παράλληλα ο μέσος όρος του φθηνότερου εισιτηρίου ανά έδρα ξεπέρασε για πρώτη φορά τις 30 λίρες (40,80 ευρώ) καθώς 11 από τους 20 συλλόγους αύξησαν φέτος τις τιμές τους στη χαμηλότερη κατηγορία εισιτηρίων.

Φαίνεται λοιπόν πως δεν είχαν άδικο οι φίλοι της Μπάγερν, που σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα ακριβά εισιτήρια στο Εμιρεϊτς, στον αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ με την Αρσεναλ την περασμένη Τρίτη, προσήλθαν στην κερκίδα με ολιγόλεπτη καθυστέρηση, καταχειροκροτούμενοι μάλιστα από τους φίλους των «κανονιέρηδων». Είχαν φέρει και σχετικό πανό διαμαρτυρίας.

Πώς να πει κανείς στους Βαυαρούς οπαδούς ότι έχουν άδικο; Τα στοιχεία του BBC δείχνουν ότι το φθηνότερο εισιτήριο διαρκείας σε οποιαδήποτε από τις πέντε μεγαλύτερες κατηγορίες της Αγγλίας το βρίσκει κανείς στην Ιστλι, ομάδα της Νάσιοναλ Λιγκ (πέμπτης τη τάξει βαθμίδας), προς 120 λίρες (163,20 ευρώ), την ώρα που μπορεί να δει κανείς την Μπάγερν όλη τη σεζόν με μια κάρτα διαρκείας αξίας 142 ευρώ.

Το ακριβότερο εισιτήριο διαρκείας είναι πάλι στο Εμιρεϊτς, αξίας 2.013 λιρών (2.740 ευρώ), ενώ στην κατηγορία του φθηνότερου διαρκείας ανά σύλλογο η Αρσεναλ έχει και πάλι το ακριβότερο, προς 1.014 λίρες (1.380 ευρώ). Το φθηνότερο διαρκείας στην Πρέμιερ Λιγκ διαθέτει η Στόουκ Σίτι, προς 294 λίρες (400 ευρώ). Πάντως, το ρεκόρ στην Ευρώπη το έχει η Παρί Σεν Ζερμέν, με το ακριβότερο εισιτήριο διαρκείας να κοστίζει 2.875 ευρώ. Το μικρότερο ποσό που μπορεί να πληρώσει κανείς για να δει την ίδια μέρα από κοντά έναν αγώνα του αγγλικού πρωταθλήματος είναι 22 λίρες (30 ευρώ) στην έδρα της Λέστερ, ενώ στο Στάμφορντ Μπριτζ πρέπει να δώσεις το λιγότερο 52 λίρες (70,70 ευρώ) για να δεις αγώνα πρωταθλήματος της Τσέλσι, το ακριβότερο «φθηνό» εισιτήριο στην κατηγορία.

Το μέσο κόστος για να αγοράσει κανείς τη φανέλα της ομάδας του (σε μέγεθος ενηλίκου) στην Πρέμιερ Λιγκ είναι 49,68 λίρες (67,60 ευρώ), κατόπιν μιας διόλου ευκαταφρόνητης αύξησης 4,82% σε σχέση με πέρυσι. Η ακριβότερη φανέλα είναι αυτή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, προς 60 λίρες (81,60 ευρώ), αλλά την πιο ακριβή στην Ευρώπη έχει η Μπαρτσελόνα, στα 122 ευρώ.

Οσο για την ακριβότερη κούπα τσάι στην Αγγλία στο ημίχρονο των αγώνων, θα τη βρει κανείς στο Ανφιλντ, με τη Λίβερπουλ να σερβίρει το τσάι… μάλλον αλμυρό στις 2,50 λίρες (3,40 ευρώ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή