Παράσταση τίτλου για τον Χάμιλτον στις ΗΠΑ

Παράσταση τίτλου για τον Χάμιλτον στις ΗΠΑ

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το αμερικανικό γκραν πρι υποδέχεται τους πιλότους των μονοθεσίων μόλις τέσσερις στροφές πριν πέσει η «καρό σημαία» της αγωνιστικής περιόδου. Η νίκη του Λιούις Χάμιλτον στο ρωσικό γκραν πρι του Σότσι έδωσε τη δυνατότητα στον Αγγλο οδηγό να κάνει ακόμη ένα σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου, αφού οδηγεί την κούρσα της βαθμολογίας με μεγάλη διαφορά.

Πριν από την έναρξη του γκραν πρι του Σότσι, έγινε γνωστό ότι η Πιρέλι κατέληξε σε εμπορική συμφωνία με τη Φόρμουλα 1 και θα παραμείνει στο άθλημα ώς το 2019. Στο Σότσι, όμως, γράφτηκε και αγωνιστική ιστορία, καθώς η νίκη που σημείωσε ο Χάμιλτον ήταν η 42η στην καριέρα του και με αυτήν ξεπέρασε τον αείμνηστο Aϊρτον Σένα που είχε 41. Ο Βρετανός πιλότος έχει πλέον ισάριθμες νίκες με τον τωρινό μεγάλο αντίπαλό του Σεμπάστιαν Φέτελ και ο οργανισμός της F1 ευελπιστεί πως οι δύο τους θα ανταγωνίζονται για πολλά χρόνια στις πίστες.

Ο Χάμιλτον έχει 302 βαθμούς, ο Σεμπάστιαν Φέτελ βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 236, ενώ στην τρίτη βρίσκεται ο Νίκο Ρόσμπεργκ με 229. Ο τίτλος των κατασκευαστών έχει κατακτηθεί από τη Μερσέντες και πανηγυρίστηκε δεόντως από τα στελέχη, τους οδηγούς και τους επικεφαλής της ομάδας στα κεντρικά εργοστάσια της ομάδας στην Αγγλία.

Με αφορμή την κατάκτηση του πρωταθλήματος των κατασκευαστών, ο διευθύνων σύμβουλος της F1, Μπέρνι Εκλστοουν, παραχώρησε συνέντευξη στο γερμανικό μέσο ZDF. «Δεν υποστηρίζω ότι ο Χάμιλτον δεν είναι εξαιρετικός οδηγός, ωστόσο η βοήθεια που του δίνεται από τους μηχανικούς της ομάδας είναι τεράστια», ανέφερε ο Eκλστοουν προσθέτοντας: «Τα τελευταία 30-40 χρόνια παρακολουθώ στενά τη F1, παρ’ όλα αυτά εάν μου δείξετε το τιμόνι ενός μονοθεσίου σήμερα, δεν μπορώ να σας πω τι ακριβώς κάνουν όλοι αυτοί οι διακόπτες επάνω του». Ο Eκλστοουν υποστήριξε επίσης πως ο καλός οδηγός δεν αναδεικνύεται με τον τρόπο που συνέβαινε στο παρελθόν, ενώ σε ερώτηση δημοσιογράφου για τον κορυφαίο οδηγό όλων των εποχών, απάντησε πως θεωρεί τον Προστ.

Το αμερικανικό γκραν πρι διεξάγεται και φέτος στο Οστιν και το μήκος της πίστας είναι 5,516 χιλιόμετρα, χωρισμένα σε 56 γύρους. Περυσινός νικητής ήταν ο Λιούις Χάμιλτον, μολονότι η πολ ποζίσιον είχε κατακτηθεί από τον Νίκο Ρόσμπεργκ. Ο ταχύτερος γύρος έχει σημειωθεί από τον Σεμπάστιαν Φέτελ με 1:41:379. Η συνολική απόσταση που θα καλύψουν οι οδηγοί είναι 308.896 χιλιόμετρα και τις περισσότερες νίκες σε αμερικανικά γκραν πρι έχει σημειώσει ο Μίκαελ Σουμάχερ. Σύμφωνα με τη βρετανική Daily Mail, εξάλλου, η οικογένεια του Μίκαελ Σουμάχερ, ο οποίος συνεχίζει να βρίσκεται σε κώμα μετά το τραγικό ατύχημα τον Δεκέμβριο του 2013, έχει ξοδέψει περισσότερα από 13 εκατομμύρια ευρώ για τη θεραπεία του. Το εβδομαδιαίο κόστος ανέρχεται στο ιλιγγιώδες ποσό των 150 χιλιάδων ευρώ. Υπενθυμίζεται πως ο Σουμάχερ υπέστη σοβαρό ατύχημα στις 29 Δεκεμβρίου του 2013, κάνοντας σκι στο θέρετρο Μεριμπέλ των Γαλλικών Αλπεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή