Σε θολά νερά και με ξεκάθαρο φαβορί η εκκίνηση στο πόλο

Σε θολά νερά και με ξεκάθαρο φαβορί η εκκίνηση στο πόλο

2' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανταγωνιστικό πρωτάθλημα αναμένεται το εφετινό της Α1 πόλο των ανδρών εάν δεν το αγγίξουν τα προβλήματα της οικονομικής κρίσης. Στην κορυφή και, ιδιαίτερα, στη βάση οι αγώνες θα είναι ιδιαίτερα δυνατοί. Και μπορεί για τον τίτλο του πρωταθλητή, ο Ολυμπιακός να θεωρείται από όλους το φαβορί, όμως τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και η Βουλιαγμένη θα προσπαθήσουν να δυσκολέψουν τον στόχο των «ερυθρόλευκων».

Οι «Πειραιώτες», με προπονητή τον Θοδωρή Βλάχο, θέλουν να διατηρήσουν τα σκήπτρα τους. Στην Ελλάδα διαθέτουν το δυνατότερο ρόστερ. Βέβαια, οι φιλοδοξίες τους δεν σταματάνε στο ελληνικό πρωτάθλημα. «Τον Ολυμπιακό, τον έχουν χαρακτηρίσει φαβορί και εμείς δεχόμαστε τον τίτλο. Πιστεύουμε στις δυνάμεις μας και θεωρούμε ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα.

Εχουμε για στόχο μία διάκριση στην Ευρώπη αλλά θέλουμε και τον τίτλο στη χώρα μας για να κάνουμε υπερήφανους τους φιλάθλους μας» δήλωσε στην «Κ» ο Θοδωρής Βλάχος και αναφερόμενος στο πρωτάθλημα πρόσθεσε: «Το ελληνικό πρωτάθλημα, εάν ξεφύγει από τα προβλήματα (κλειστά κολυμβητήρια, οικονομικά προβλήματα σωματείων κ.λπ.), θα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό. Πιστεύω ότι θα έχουμε συναρπαστικούς αγώνες και στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα και στη βάση του».

«Μνηστήρες» για τη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα θεωρούνται ο Παναθηναϊκός και η Βουλιαγμένη. Οι δύο ομάδες έχουν «ανταλλάξει» προπονητές καθώς ο Κώστας Λούδης κατέβηκε στον Λαιμό και ο Τεό Λοράντος ανέβηκε στο Ιλίσιο. «Πέρυσι ο Παναθηναϊκός πλασαρίστηκε στη δεύτερη θέση, κάτι που δεν το είχε καταφέρει στο παρελθόν. Το όραμά μας, όμως, δεν φτάνει μέχρι εκεί. Η εφετινή χρονιά θα είναι μεταβατική ώστε του χρόνου να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα. Για να επιτευχθεί αυτό απαιτείται ειδική προσπάθεια από τη διοίκηση, που έχει αγκαλιάσει το τμήμα, από παίκτες και προπονητή. Εγώ ήρθα για να βοηθήσω τον Παναθηναϊκό να πετύχει το όνειρό του. Χρειάζεται στρατηγική και όλα θα πάνε καλά» μας είπε ο Τεό Λοράντος.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού θεωρεί σπουδαία παρακαταθήκη για το ελληνικό ανδρικό πόλο την τρίτη θέση που κατέκτησε η εθνική στο παγκόσμιο πρωτάθλημα: «Το μετάλλιο δεν πρέπει να μας εφησυχάσει. Ο καθρέπτης μας είναι το πρωτάθλημα της Α1 και πρέπει να το προσέξουμε. Οι υπεύθυνοι πρέπει να στηρίξουν την ανάπτυξη και να μην επικαλεστούν την κρίση και να προκαλέσουν συρρίκνωση».

Στη διεκδίκηση των τίτλων θέλει να επιστρέψει και η Βουλιαγμένη. «Το φετινό πρωτάθλημα δεν διαφέρει από το περυσινό σε ό,τι αφορά το φαβορί που είναι ο Ολυμπιακός. Στους τελικούς θα προσπαθήσουν να περάσουν η Βουλιαγμένη και ο Παναθηναϊκός. Επίσης, ισχυρές ομάδες θεωρώ τον Υδραϊκό, τον ΠΑΟΚ και τη Γλυφάδα» τόνισε ο Κώστας Λούδης.

Ο Υδραϊκός έχει μειώσει τον μέσο όρο ηλικίας, καθώς πήρε αρκετούς νέους παίκτες. Ανάμεσα σε αυτούς και τον Λεωνίδα Μαυρωτά, γιο του Γιώργου. Ο Εθνικός θέλει να εξασφαλίσει μία θέση στην εξάδα όπως και ο ΠΑΟΚ.

Νέους – ταλαντούχους πολίστες περιλαμβάνει το ρόστερ της Γλυφάδας. Ο Μάκης Βολτυράκης έχει ως στόχο να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο. Η Χίος, το Καλαμάκι και ο Α.Ο. Παλαιού Φαλήρου ενισχύθηκαν και με όπλο τις δυνατές έδρες τους θα προσπαθήσουν να αποφύγουν τις… περιπέτειες. Στον πάγκο της Χίου θα κάθεται αυτή την περίοδο ο Δημήτρης Σελετόπουλος, ο οποίος επέστρεψε στην προπονητική με στόχο να βοηθήσει τους «νησιώτες» να μείνουν στα «σαλόνια» του ελληνικού πόλο.

«Νεοφώτιστη» στην Α1 είναι ο Γ.Σ. Ηλιούπολης. Ο Σύλλογος έχει κρατήσει τον βασικό του κορμό και ενισχύθηκε με νέα παιδιά που θα αγωνιστούν για την παραμονή. Δύσκολος αναμένεται ο στόχος των παικτών της Ναυταθλητικής Ενωσης Πατρών. Η ομάδα της Αχαΐας επέστρεψε ύστερα από πέντε χρόνια στην Α1 και θα προσπαθήσει να παραμείνει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή