Διοργάνωση αγώνων ορεινού τρεξίματος Υμηττού

Διοργάνωση αγώνων ορεινού τρεξίματος Υμηττού

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου θα γίνει ο πρώτος ορεινός αγώνας τρεξίματος στον Υμηττό.  Η διοργάνωση με τίτλο «Υμηττός Epic» περιλαμβάνει δύο αγώνες διαφορετικών αποστάσεων σε καθαρά ορεινό πεδίο στο μεγαλύτερο μέρος τους. Ο αγώνας θα γίνεται κάθε χρόνο την ημέρα της 28ης Οκτωβρίου και στόχο έχει να μυήσει τους δρομείς στο ορεινό τρέξιμο και στα πανέμορφα μονοπάτια του Υμηττού. Ταυτόχρονα οι δύο διαδρομές αποτελούν μία απαιτητική δοκιμασία για τους έμπειρους δρομείς βουνού καθώς περιλαμβάνουν δύσκολες αναβάσεις αλλά και τεχνικές κατηφόρες.

Ο αγώνας "Epic" των 25 χιλιομέτρων απευθύνεται σε έμπειρους δρομείς αγώνων βουνού, καθώς το πρώτο μισό του αγώνα είναι απαιτητικό τόσο ως προς την τεχνική δυσκολία του τερέν, όσο και ως προς το υψομετρικό προφίλ (1.200μ στα πρώτα 15 χιλιόμετρα). Ταυτόχρονα οι συμμετέχοντες θα περάσουν από όλα τα διατηρητέα μοναστήρια του Υμηττού, όπως η Μονή Καισαριανής και η Μονή Αστερίου, ενώ από την  κορυφή του βουνού θα έχουν πανοραμική θέα από το νότιο Ευβοϊκό, τον Σαρωνικό μέχρι και τα ψηλά βουνά της Πελοπονήσου!

Ο αγώνας "Ανάβαση Τρελού" των 12 χιλιομέτρων απευθύνεται σε δρομείς που θέλουν να γνωρίσουν το ορεινό τρέξιμο σε αντιπροσωπευτικό τερέν, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί και σκληρή δοκιμασία για τους έμπειρους δρομείς που θα προσπαθήσουν να κινηθούν πιο γρήγορα. Στα πρώτα 5 χιλιόμετρα η ανάβαση είναι 620μ. Η κατάβαση είναι πιο δρομική στο μεγαλύτερο κομμάτι της.

Η εκκίνηση του αγώνα γίνεται στο όμορφο πάρκο «Κουταλά» δίπλα από το Στρατόπεδο «Σακέτα» στην περιοχή του Βύρωνα. Υπάρχει χώρος αναψυχής με γήπεδα basket και παιδική χαρά για τους θεατές και τις οικογένειες των δρομέων. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 09:00 το πρωί και οι νικητές της μεγάλης απόστασης αναμένονται περίπου στις 11:15.

Τα μετάλλια και τα έπαθλα του αγώνα είναι χειροποίητα και φιλοτεχνημένα από παραδοσιακούς κεραμιστές αγγειοπλάστες της Μυτιλήνης και συγκεκριμένα από τα εργαστήρια Κουρτζή και Ακαμάτου. Ο αγώνας υποστηρίζεται από τις εταιρίες High5, Odlo, La Sportiva, γίνεται σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) και χορηγός επικοινωνίας είναι ο Όμιλος ΣΚΑΙ. Οι αθλητές θα έχουν ψηφιακή χρονομέτρηση από την  εταιρία Chronolog.

Διοργάνωση: Λεωνίδας Αθανασόπουλος & Κώστας Αθανασόπουλος

Web site αγώνα: www.imittosepic.gr

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2107643119

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή