Αναθάρρησε η ΑΕΚ, βλέπει Ξάνθη και ΠΑΟ

Αναθάρρησε η ΑΕΚ, βλέπει Ξάνθη και ΠΑΟ

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η άνετη νίκη επί του Ηρακλή το Σάββατο (5-1), σε συνδυασμό με την ήττα του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ σκόρπισε χαμόγελα στην ΑΕΚ, πέντε μέρες πριν από το αθηναϊκό ντέρμπι της Κυριακής στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Στο μυαλό του Στέλιου Μανωλά και των ποδοσφαιριστών της ομάδας, όμως, προέχει ο αυριανός αγώνας Κυπέλλου με την Ξάνθη στα Πηγάδια.

Ο Πέτρος Μάνταλος δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα, λόγω τιμωρίας από τον περυσινό αγώνα Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, ενώ ο Χρήστος Αραβίδης δεν υπολογίζεται για την αναμέτρηση, όντας ελαφρά τραυματισμένος από τον αγώνα με τον Ηρακλή. Παράλληλα, το γεγονός ότι η ΑΕΚ δίνει για πρώτη φορά στη σεζόν τρία παιχνίδια σε μια εβδομάδα, αναγκάζει τον υπηρεσιακό προπονητή της ομάδας να κάνει αλλαγές σε ποδοσφαιριστές με πολύ χρόνο συμμετοχής. Ο Θέσαρ Αρθο είναι πολύ πιθανό να αγωνιστεί για πρώτη φορά, ενώ βασικός αναμένεται να ξεκινήσει και ο Μιγκέλ Κορδέρο. Αμφότεροι τιμωρήθηκαν με πρόστιμο από τη διοίκηση, καθώς μετά τον σαββατιάτικο αγώνα με τον Ηρακλή δεν ακολούθησαν το πρόγραμμα αποφόρτισης, όπως προβλέπεται από τον εσωτερικό κανονισμό της ομάδας για τους παίκτες που δεν αγωνίστηκαν σε έναν αγώνα.

Ο αγώνας με την Ξάνθη προέχει χρονικά, ωστόσο στο πίσω μέρος του μυαλού των παικτών βρίσκεται το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Η αναμέτρηση της 9ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ ολοκληρώνει ένα εξαιρετικά δύσκολο πρόγραμμα για την ΑΕΚ και άπαντες στην Ενωση ευελπιστούν πως δεν «θα τριτώσει το κακό» μετά τις δύο ήττες σε ισάριθμα ντέρμπι με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό. Από τη 10η αγωνιστική και μέχρι το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ το 2016, η ΑΕΚ δίνει αγώνες που προσφέρονται για νικηφόρο σερί, συνεπώς ο αγώνας με τον Παναθηναϊκό μοιάζει το ιδανικό εφαλτήριο.

Στο μέτωπο της αναζήτησης προπονητή, ο Ουρουγουανός Γκουστάβο Πογέτ παρουσιάζεται ως η επικρατέστερη λύση για τον διάδοχο του Τραϊανού Δέλλα. Η ΑΕΚ προτίθεται να δαπανήσει ένα ποσό μέχρι 650 χιλιάδες ευρώ σε ετήσια βάση για τον επόμενο προπονητή, συμπεριλαμβανομένου και του επιτελείου του. Ο Στέλιος Μανωλάς με δηλώσεις του ξεκαθάρισε πως είναι απλώς ο υπηρεσιακός προπονητής της ΑΕΚ, ωστόσο αν τα δύο επόμενα παιχνίδια έχουν θετικό αποτέλεσμα, τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Στα αρνητικά της «κιτρινόμαυρης» επικαιρότητας, η επιστροφή στις παθογένειες του παρελθόντος, δεδομένου ότι κομμάτι των οργανωμένων οπαδών αποδοκίμασε τον εκτελεστικό διευθυντή της ομάδας, Ντούσαν Μπάγεβιτς, κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Ηρακλή. Η πλειονότητα των φιλάθλων που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ το Σάββατο, αποδοκίμασε τη στάση των οργανωμένων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή