Σκέψεις για «αήττητο» τίτλο

Σκέψεις για «αήττητο» τίτλο

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ολοκλήρωση της 8ης αγωνιστικής βρήκε τον Ολυμπιακό σε θέση ισχύος έναντι των βασικών αντιπάλων του στον δρόμο προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η όγδοη νίκη του σε ισάριθμες αγωνιστικές που είναι και το καλύτερό του ξεκίνημα στα χρόνια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου (από την περίοδο 1979-1980) και η ήττα του Παναθηναϊκού από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, αύξησε στους έξι βαθμούς τη διαφορά των «ερυθρόλευκων» από τους «πράσινους». Παράλληλα, διατήρησε σε απόσταση οκτώ και δέκα βαθμών την ΑΕΚ και την ομάδα της Θεσσαλονίκης που ακολουθούν στην 3η και την 4η θέση αντίστοιχα της βαθμολογίας.

Πλέον, οι «Πειραιώτες» έχουν ως στόχο το ρεκόρ της ομάδας του Μπούκοβι. Την περίοδο 1966-67 είχε πραγματοποιήσει το καλύτερό ξεκίνημα στην ιστορία του Ολυμπιακού, με 11 νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές.

Θα το ισοφαρίσει, εφόσον πορευθεί με νίκες στις επόμενες τρεις αγωνιστικές, οπότε και θα αντιμετωπίσει τη Βέροια στην Ημαθία, τον Ηρακλή στο Καραϊσκάκη και τον Παναθηναϊκό στη «Λεωφόρο Αλεξάνδρας».

Πάντως, οι παίκτες του Σίλβα ανεβάζουν ψηλότερα τον πήχυ των φιλοδοξιών, αφού δηλώνουν πως θέλουν να κατακτήσουν αήττητοι τον τίτλο.

Χθες, οι πρωτοπόροι άρχισαν την προετοιμασία τους για τον αυριανό εντός έδρας αγώνα του κυπέλλου με τον Πλατανιά. Δεν υπολογίζοντας οι τραυματίες Ντουρμάζ, Καμπιάσο, Φουστέρ και Μανιάτης. Αντιθέτως, αποθεραπεύτηκαν πλήρως οι Μπουχαλάκης και Αυλωνίτης και είναι ετοιμοπόλεμοι. Μετά την προπόνηση, ο εκ των αρχηγών Δημήτρης Σιόβας, όπως και οι Δημήτρης Κολοβός και Δημήτρης Γούτας οι οποίοι γιόρταζαν χθες, έκαναν το τραπέζι στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Ανεβαίνει ο Αστέρας

Από τους κερδισμένους της 8ης αγωνιστικής είναι η Βέροια και ο Αστέρας Τρίπολης. Η μεν ομάδα της Ημαθίας πέτυχε σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 0-1 επί του (αήττητου στη Νέα Σμύρνη έως και την Κυριακή) Πανιώνιου και έπιασε στην 7η θέση τον Λεβαδειακό που απέσπασε «λευκή» ισοπαλία στη Μυτιλήνη από την προτελευταία της βαθμολογίας Καλλονή. Ο δε Αστέρας πήρε το διπλό στους «Ζωσιμάδες» νικώντας τον ΠΑΣ Γιάννινα με 1-2 και πλησίασε στο βαθμό τον 5ο της βαθμολογίας, Πανιώνιο. Είναι σαφές πως για μία ακόμη χρονιά η ομάδα της Αρκαδίας έχει στόχο μία θέση στην πρώτη πεντάδα και τη συμμετοχή της στα πλέι οφ του πρωταθλήματος.

Νίκη «οξυγόνο» πανηγύρισε ο Πλατανιάς μέσα στο Αγρίνιο επί του Παναιτωλικού με 1-2. Αντιθέτως, ο Πανθρακικός έμεινε για όγδοη αγωνιστική χωρίς νίκη μετά το 0-0 με την Ξάνθη στην Κομοτηνή και παραμένει στην τελευταία θέση με μόλις 3 βαθμούς.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή