Κύπελλο με… αύρα Σούπερ Λίγκας

Κύπελλο με… αύρα Σούπερ Λίγκας

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με επτά παιχνίδια συνεχίζεται σήμερα η φάση των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδος. Από το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής που ολοκληρώνεται αύριο, ξεχωρίζει η αναμέτρηση της ΑΕΚ με τη Skoda Ξάνθη στα Πηγάδια (15.30), ενώ με θεωρητικά πιο εύκολους αντιπάλους ξεκινούν τις υποχρεώσεις τους οι Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός, που θα φιλοξενήσουν στις έδρες τους, τον Λεβαδειακό (17.15), τον Πανθρακικό (17.15) και τον Πλατανιά (19.30) αντίστοιχα.

Αναμφίβολα, η έξοδος της ΑΕΚ στην ακριτική Ξάνθη χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικά επικίνδυνη, αφού η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου είναι από τις πλέον σκληροτράχηλες του πρωταθλήματος. Είναι χαρακτηριστικό πως στην αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες (0-0), με την ΑΕΚ να δημιουργεί μόλις μία καλή ευκαιρία σε ολόκληρο το ενενηντάλεπτο. Η Ενωση, που περιμένει άμεσα εξελίξεις στο θέμα του προπονητή με φαβορί τον Γκουστάβο Πογέτ, καλείται να μην… αφήσει το μισό της μυαλό στην Αθήνα, δεδομένου ότι την Κυριακή έχει το μεγάλο ντέρμπι με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Για τον ίδιο όμιλο, τον 7ο, αύριο (17.15) ο Πανελευσινιακός θα φιλοξενήσει τη Λάρισα.

Αντίστοιχα και ο Παναθηναϊκός για τον 4ο όμιλο, θέλει να πάει με ανεβασμένη ψυχολογία στον αγώνα της Κυριακής, προσπερνώντας επιτυχημένα το εμπόδιο του Λεβαδειακού. Οι «πράσινοι» προέρχονται από ήττα και κακή εμφάνιση στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ και ένα ακόμη συνεχόμενο στραβοπάτημα θα πυκνώσει ακόμη περισσότερο τα σύννεφα πάνω από τη Λεωφόρο.

Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ, για τον 3ο όμιλο, θα υποδεχθεί με το πόδι πατημένο στο γκάζι τον Πανθρακικό. Η ομάδα της Κομοτηνής έχει πραγματοποιήσει κάκιστο ξεκίνημα στη Σούπερ Λιγκ, με μόλις τρεις βαθμούς σε οκτώ αγωνιστικές και, σίγουρα, ο θεσμός του Κυπέλλου δεν αποτελεί πρωταρχικό μέλημα για τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο και τους ποδοσφαιριστές του που έχουν εισέλθει από νωρίς σε τροχιά υποβιβασμού. Αύριο (15.00) ο Ολυμπιακός Βόλου θα υποδεχθεί τα Χανιά.

Ευκαιρία για αλλαγές και ξεκούραση βασικών παικτών θα έχει σήμερα ο Μάρκο Σίλβα στον Ολυμπιακό που θα φιλοξενήσει τον Πλατανιά, στο Καραϊσκάκη. Οι «ερυθρόλευκοι» προέρχονται από ένα εντυπωσιακό σερί σε Ελλάδα και Ευρώπη και η ομάδα των Χανίων μοιάζει ως αδύναμο θήραμα.

Η σημερινή ημέρα, όμως, περιλαμβάνει ακόμη τρία σημαντικά παιχνίδια. Για το 2ο γκρουπ ο Παναιτωλικός θα υποδεχθεί τον Πανιώνιο (17.15), για τον 6ο, ο Ατρόμητος τη Βέροια (15.00) και για το 8ο, ο Αστέρας Τρίπολης την Καλλονή (19.30).

Τέλος, αύριο (19.30), για τον 1ο όμιλο, ο ΠΑΣ Γιάννινα θα αγωνιστεί με τον Ηρακλή στους Ζωσιμάδες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή