Δυνατές προκλήσεις στο Γιούροκαπ

Δυνατές προκλήσεις στο Γιούροκαπ

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύσκολες αποστολές αλλά όχι ακατόρθωτες έχουν να αντιμετωπίσουν σήμερα, οι τρεις εκπρόσωποι του ελληνικού μπάσκετ στο Γιούροκαπ. Η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθούν τις Νίζνι και Μπεσίκτας αντίστοιχα και ο Αρης θα ταξιδέψει στο μακρινό Καζάν, όπου θα αγωνιστεί με την Ούνιξ.

Στις δύο πρώτες αγωνιστικές, ο Αρης και ο ΠΑΟΚ έχουν νικήσει στον έναν αγώνα που έδωσαν στην έδρα τους, σε αντίθεση με την ΑΕΚ που ηττήθηκε από την Κράσνι και απέναντι στην ισχυρότερη Νίζνι, θα διεκδικήσει σήμερα (19.00) ξανά στο ΟΑΚΑ την πρώτη νίκη της στον 6ο όμιλο. Η Νίζνι μετρά δύο νίκες, είναι φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης, μαζί με την Γκαλατασαράι και η ΑΕΚ, εκτός του Λουκά Μαυροκεφαλίδη που είναι ο πρώτος παίκτης στην αξιολόγηση όλης της διοργάνωσης, θα χρειαστεί τη συνεισφορά κι άλλων παικτών της, κυρίως των Αμερικανών της, για να αποδείξει ότι αξίζει τη νίκη.

«Πρόκειται για τη δυσκολότερη ομάδα του ομίλου μας, γιατί διαθέτει ποιότητα και έχει ομοιογένεια στο παιχνίδι της. Θα πρέπει να έχουμε καλό ρυθμό και κυρίως να μειώσουμε τα ποσοστά τους, με την άμυνά μας» είπε ο τεχνικός της ΑΕΚ, Ντράγκαν Σάκοτα, που δεν θα έχει στη διάθεσή του, τον γιο του, Ντούσαν, ο οποίος δεν έχει ξεπεράσει το πρόβλημα της ίωσης. Παράλληλα, η ΑΕΚ εξετάζει το ενδεχόμενο επανένταξης του Σκότι Ουίλμπεκιν που αποδεσμεύτηκε από τους Σίξερς.

Εξαιρετικά δύσκολη, παρά την καλή ψυχολογία που διαθέτει από τις πρόσφατες νίκες επί της Μπούντουσνοστ και του ΠΑΟΚ, αναμένεται και η αποστολή του Αρη, στο Καζάν, όπου θα παίξει με την Ούνιξ (18.00) για τον 4ο όμιλο.

Η αποστολή του Αρη ταξίδεψε, πριν από δύο ημέρες στην ασιατική Ρωσία για να φτάσει στον προορισμό της και ο Δημήτρης Πρίφτης, υποστήριξε ότι η ομάδα του Κώστα Καϊμακόγλου, βρίσκεται στο επίπεδο της Ευρωλίγκας.

«Θα παλέψουμε για να διεκδικήσουμε ό,τι μπορούμε από αυτόν τον αγώνα. Παράλληλα, μέσα από τους διπλούς αγώνες, στοχεύουμε και στη βελτίωσή μας ως ομάδα. Θέλουμε να παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί και για να πετύχουμε, πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό και να περιορίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο την παραγωγικότητα του αντιπάλου», είπε ο τεχνικός του Αρη για τον μέσο όρο 90 πόντων και 22 ασίστ που έχει η ρωσική ομάδα.

Στο κλειστό της Πυλαίας, ο ΠΑΟΚ θα αναζητήσει ευρωπαϊκή… παρηγοριά για την κακή αρχή που έχει κάνει στο ελληνικό πρωτάθλημα, υποδεχόμενος την τουρκική Μπεσίκτας (19.00) στον 5ο όμιλο. Με πρωταγωνιστή τον Πολωνό σέντερ, Ματσέι Λάμπε, η Μπεσίκτας έχει παρουσιάσει υψηλή επιθετική παραγωγικότητα (μ.ό. 85π.), αλλά η αμυντική λειτουργία της δεν είναι αποτελεσματική. Ο Σούλης Μαρκόπουλος επισήμανε την προσοχή των παικτών του στην περιφερειακή άμυνα: «Διαθέτουν τον Ουόλτερς, τον Σίλεϊ και τον Ντάρντεν που "καταθέτουν" πολλή ενέργεια στο παρκέ. Αν θέλουμε να διεκδικήσουμε την πρόκριση, πρέπει με κάθε τρόπο να προστατέψουμε την έδρα μας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή