Σε καταλανικούς ρυθμούς ο Παναθηναϊκός

Σε καταλανικούς ρυθμούς ο Παναθηναϊκός

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προϋποθέσεις… ευκαιρίας για την πρώτη εκτός έδρας νίκη του και παρά την αντικειμενική δυσκολία της γνώριμης έδρας της Μπαρτσελόνα, διαθέτει η αυριανή αναμέτρηση του Παναθηναϊκού στο «Παλάου Μπλάου Γκράνα» για την 3η αγωνιστική στον 3ο όμιλο της Ευρωλίγκας.

Μπορεί οι «πράσινοι» να έχουν φύγει νικητές από την πρωτεύουσα της Καταλωνίας, πριν από δύο χρόνια για τον τρίτο αγώνα των πλέι οφ της ίδιας διοργάνωσης και συνολικά, η Μπαρτσελόνα να μετρά 12 νίκες και 4 ήττες στις εντός έδρας αναμετρήσεις της με τον Παναθηναϊκό, όμως η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ, δεν έχει βρει τον… βηματισμό της στις πρώτες εμφανίσεις στην Ευρωλίγκα (ήττα από την Καρσίγιακα, νίκη επί της Ζιελόνα Γκόρα) και στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Ο Παναθηναϊκός, όμως, στο δεύτερο παιχνίδι του, μακριά από το ΟΑΚΑ, καλείται να μην επαναλάβει τα λάθη που έκανε στο Κράσνονταρ, κόντρα στη Λοκομοτίβ, αλλά και να δείξει ότι είναι πιο ανθεκτικός στην διεκδίκηση της νίκης και πιο προσεκτικός στις λεπτομέρειες του αγώνα.

«Χρειάζεται συγκέντρωση και να παίξουμε σκληρά και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Πρόκειται για παραδοσιακό ντέρμπι του ευρωπαϊκού μπάσκετ και σίγουρα η έδρα παίζει καθοριστικό ρόλο, αλλά θα "κυνηγήσουμε" κάθε μπάλα για την νίκη» υποστήριξε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού και πρώην παίκτης της Μπαρτσελόνα, Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς. Ο Ογκνιεν Κούζμιτς που έχει υποστεί διάστρεμμα δευτέρου βαθμού, θα ακολουθήσει την αποστολή που ταξιδεύει σήμερα για τη Βαρκελώνη, αλλά έχει μικρές πιθανότητες συμμετοχής. Αντίθετα, ο Βλάντο Γιάνκοβιτς παρέμεινε στην Αθήνα για να συνεχίσει τη θεραπεία του, καθώς αισθάνεται έντονους πόνους στη μέση.

Απέναντι στον Παναθηναϊκό, θα τεθούν ο Στράτος Περπέρογλου και ο Αλεξάντερ Βεζένκοφ που μίλησαν στην ισπανική εφημερίδα «Marca», τονίζοντας ότι η Μπαρτσελόνα έχει την απαραίτητη ετοιμότητα για να παραμείνει αήττητη στην έδρα της.

Στον ίδιο όμιλο, αύριο θα παίξουν Καρσίγιακα – Ζαλγκίρις, ενώ στο πρόγραμμα του δεύτερο ομίλου θα διεξαχθούν τα παιχνίδια: Αναντόλου Εφές – Τσεντεβίτα και Λιμόζ – Λαμποράλ Κούτσα. Για τον τέταρτο όμιλο: ΤΣΣΚΑ – Μπάμπεργκ και Μακάμπι – Σάσαρι.

• Ο Ολυμπιακός αρχίζει σήμερα την προετοιμασία του για τον αγώνα με την Αρμάνι στο Μιλάνο, μεθαύριο, και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αναμένει από τους παίκτες του να κάνουν ένα ακόμη βήμα για τη βελτίωση της απαιτούμενης ομοιογένειας. «Χρειάζεται χρόνος για να υπάρξουν αυτοματισμοί στο παιχνίδι μας. Είναι πολύ δύσκολο για καινούργιους παίκτες να βρουν ρυθμό και να μπουν σε ένα πλάνο ανάπτυξης παιχνιδιού» επανέλαβε ο προπονητής του Ολυμπιακού.

• Η σύζυγος και οι δύο γιοι του Μάκη Δενδρινού ευχαρίστησαν όλους όσοι τίμησαν τη μνήμη του εκλιπόντος προπονητή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή