Για δύο θέσεις στο Ρίο η ελληνική γυμναστική

Για δύο θέσεις στο Ρίο η ελληνική γυμναστική

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η απουσία, λόγω τραυματισμού, του Λευτέρη Κοσμίδη φάνηκε στην τελική κατάταξη της εθνικής ομάδας ενόργανης γυμναστικής των ανδρών. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν κατάφερε να μπει στην προνομιούχο «δεκαεξάδα» του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Λωζάννης. Μετά την ολοκλήρωση των προκριματικών, ο Λευτέρης Πετρούνιας προκρίθηκε ως πρώτος στον τελικό των κρίκων και θα διεκδικήσει στις 31/10 ένα μετάλλιο, ώστε η ανδρική ελληνική γυμναστική να ελπίζει σε δύο εκπροσώπους στους Ολυμπιακούς του Ρίο.

Η εθνική ανδρών συγκέντρωσε 333.993 βαθμούς και πλασαρίστηκε στην 20ή θέση. Στο προηγούμενο παγκόσμιο ήταν 22η αλλά η βελτίωση στην κατάταξη έχει μόνο… ψυχολογικό αντίκρισμα. Οσες χώρες πλασαρίστηκαν μέσα στη 16άδα θα στείλουν ολόκληρη την ομάδα στο προολυμπιακό τεστ του Ρίο. Στη 16η βρέθηκε η Λευκορωσία με 337,676, μια διαφορά που θα μπορούσε, ίσως, να καλυφθεί εάν αγωνιζόταν και ο πρωταθλητής κόσμου στο έδαφος, Λευτέρης Κοσμίδης και εάν ο Βλάσης Μάρας βρισκόταν σε καλύτερη ημέρα.

Τώρα, η χώρα μας έχει δικαίωμα να στείλει μόνο δύο εκπροσώπους στο προολυμπιακό τεστ του Απριλίου, από τους οποίους μπορεί να προκριθεί μόνο ο ένας. Θα αγωνιστούν στο σύνθετο ατομικό 40 αθλητές και το «εισιτήριο» θα πάρουν οι 18 αλλά από διαφορετική χώρα.

Στους τελικούς των οργάνων, ο μοναδικός εκπρόσωπος της χώρας μας θα είναι ο Λευτέρης Πετρούνιας, στους κρίκους. «Πέρασα με την πρώτη βαθμολογία στον τελικό των κρίκων παρότι αντιμετώπισα ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας με το χέρι μου. Θέλω να ευχαριστήσω τις ιατρικές ομάδες της Γερμανίας και της Ελλάδος για τη βοήθεια» δήλωσε ο πρωταθλητής.

Προγράμματα με υψηλότερη βαθμολογική δυσκολία από τον Πετρούνια έχουν μόνο οι Κινέζοι, Λιου Γιανγκ (2ος στους προκριματικούς) και Χάο Γιου (7ος στους προκριματικούς). Εάν, τόσο οι Κινέζοι όσο και ο πρωταθλητής μας εκτελέσουν άριστα τα προγράμματά τους, τότε ο Πετρούνιας θα βρεθεί στην 3η θέση του βάθρου. Οι προκριματικοί, όμως, έδειξαν ότι ο Ελληνας «άρχοντας των δαχτυλιδιών», παρόλο που είναι τραυματισμένος, έχει καλύτερη εκτέλεση.

Σπυριδουλα Σπανεα

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή