Νέα δεδομένα από Πιλάβιο, σε δύο κατευθύνσεις η έρευνα

Νέα δεδομένα από Πιλάβιο, σε δύο κατευθύνσεις η έρευνα

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα στοιχεία για την ιστορία των «ύποπτων» αγώνων στην Ελλάδα προέκυψαν, σύμφωνα με πληροφορίες, από την ανωμοτί κατάθεση που έδωσε ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ και εκπρόσωπός της στην ΕΟΕ, Σοφοκλής Πιλάβιος, στην αντεισαγγελέα Εφετών Αθηνών, Βιργινία Σακελλαροπούλου, η οποία διερευνά το αδίκημα της ψευδορκίας στη δίκη των «στημένων» αγώνων, που έγινε το τελευταίο τετράμηνο του 2013.

Η εισαγγελική έρευνα κινείται σε δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη αφορά τη μη γνωστοποίηση προς το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, των τελεσίδικων αποφάσεων της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ που αφορούσαν τόσο κατηγορούμενους ποδοσφαιρικούς παράγοντες, όσο και παιχνίδια που το δικαστήριο εξέταζε ως προς την ακεραιότητά τους. Η δεύτερη αφορά την ύπαρξη του «integrity officer», δηλαδή του υπεύθυνου ακεραιότητας που υπάρχει με απόφαση της UEFA σε κάθε εθνική ομοσπονδία και έχει ως αρμοδιότητα να συνεργάζεται με την UEFA, την εθνική ομοσπονδία και τις κρατικές αρχές, παρέχοντας ενημέρωση για τους ύποπτους αγώνες και την πορεία των πειθαρχικών διαδικασιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή