Eποχή Σκίμπε στην Εθνική ομάδα

Eποχή Σκίμπε στην Εθνική ομάδα

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην εποχή του Μίκαελ Σκίμπε περνάει από σήμερα η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου. Ο Γερμανός προπονητής που έφθασε χθες το απόγευμα στην Ελλάδα, εντός της ημέρας θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με την ΕΠΟ, έχοντας ως στόχο αρχικώς να μαζέψει τα «κομμάτια» του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος και εν συνεχεία να το καθοδηγήσει στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018.

Ο Σκίμπε θα υπογράψει διετές συμβόλαιο συνεργασίας με ετήσιες αποδοχές ύψους 560.000 ευρώ. Σε περίπτωση πρόκρισης στην τελική φάση του Μουντιάλ το 2018, θα εισπράξει πριμ 500.000 ευρώ. Στο πλευρό του Σκίμπε θα βρίσκονται δύο βοηθοί. Ο ένας δικής του επιλογής που θα έχει ετήσιο συμβόλαιο 70.000 ευρώ και ο δεύτερος θα είναι ο Κώστας Τσάνας, ο οποίος θα εισπράττει 5.000 ευρώ τον μήνα. Η επίσημη παρουσίασή του θα προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα, ενώ το ντεμπούτο του στον πάγκο της Εθνικής θα γίνει στο εκτός έδρας φιλικό με το Λουξεμβούργο στις 13 Νοεμβρίου.

Κατά το παρελθόν δεν έχει εργαστεί ως πρώτος προπονητής σε Εθνική ομάδα. Ωστόσο, είχε ενεργό ρόλο στην Εθνική Γερμανίας, την εποχή που ήταν προπονητής ο Ρούντι Φέλερ (την περίοδο 2000-2004). Ο Σκίμπε γεννήθηκε στο Γκελζενκίρχεν στις 4 Αυγούστου του 1965. Ως ποδοσφαιριστής είχε μόλις 15 συμμετοχές και ένα γκολ στην Μπουντεσλίγκα με τη φανέλα της Σάλκε, στην οποία αγωνίστηκε από το 1984 έως και το 1986.

Το 1988 έγινε προπονητής της ομάδας νέων της Σάλκε, έχοντας «κρεμάσει» τα παπούτσια του ένα χρόνο πριν, σε ηλικία μόλις 23 ετών. Την ίδια θέση θα έχει και στην Μπορούσια Ντόρτμουντ, της οποίας έγινε πρώτος προπονητής το 1998 σε ηλικία 32 ετών. Μάλιστα, παρέμεινε στον πάγκο της για δύο χρόνια, γράφοντας ιστορία, αφού έγινε ο νεότερος προπονητής που εργάστηκε ποτέ στην Μπουντεσλίγκα.

Ακόμη, συνεργάστηκε με τη Λεβερκούζεν, την Αϊντραχτ και τη Χέρτα, ενώ στην Τουρκία δούλεψε στην Γκαλατασαράϊ (κατέκτησε το τουρκικό Σούπερ Καπ το 2008), την Καραμπόκ και της Εσκίσεχιρσπορτ. Από το 2013 έως και φέτος εργαζόταν στην Ελβετία ως προπονητής της Γκρασχόπερς. Εφαρμόζει σύστημα 4-2-3-1 και στην προπονητική του καριέρα έχει ποσοστό 42% νικών, 36,4% ηττών και 21% ισοπαλιών.

Στη θητεία του στην Αϊντραχτ Φρανκφούρτης τη διετία 2009-2011, συνεργάστηκε με αρκετούς Ελληνες ποδοσφαιριστές, όπως ο Γκέκας, ο Αμανατίδης και ο Τζαβέλλας. «Είναι ένας προπονητής που αγαπάει πολύ τη δουλειά. Κάνει πολύ ποιοτικές προπονήσεις και μεγάλες προπονήσεις. Εμένα προσωπικά με είχε βοηθήσει πάρα πολύ. Αλλωστε, μαζί του έκανα την καλή μου χρονιά στην Αϊντραχτ. Ο Σκίμπε είναι μεγάλος προπονητής, η ιδανική λύση για την Εθνική μας» δήλωσε ο Γιώργος Τζαβέλλας για τον νέο ομοσπονδιακό τεχνικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή