«Βουτιά» στη δράση θέλει ο Πογέτ στην ΑΕΚ

«Βουτιά» στη δράση θέλει ο Πογέτ στην ΑΕΚ

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εποχή του Γκουστάβο Πογέτ ξεκίνησε ουσιαστικά χθες για την ΑΕΚ και θα οριστικοποιηθεί και τυπικά σήμερα. Ο Ουρουγουανός προπονητής θα υπογράψει σήμερα συμβόλαιο συνεργασίας με την Ενωση για τους επόμενους έξι μήνες. Ο Πογέτ ζήτησε να καθοδηγήσει ο ίδιος την ομάδα την Κυριακή στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ωστόσο ο τελικός λόγος ανήκει στη διοίκηση της ομάδας.

Η κρισιμότητα του αγώνα με τους «πράσινους» είναι μεγάλη για την ΑΕΚ και η νίκη επί της Ξάνθης (0-1) στο Κύπελλο τόνωσε ακόμα περισσότερο το ηθικό της Ενωσης. Δεδομένου ότι δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο αν η ΑΕΚ θα παραταχθεί με τον Στέλιο Μανωλά ή τον Γκουστάβο Πογέτ στον πάγκο, είναι αρκετά δύσκολο να γίνουν εκτιμήσεις για τη βασική σύνθεση.

Οποιος και να είναι βεβαίως ο προπονητής, είναι απίθανο να υπάρξουν δραστικές αλλαγές στους ποδοσφαιριστές της αρχικής ενδεκάδας, καθώς ο Στέλιος Μανωλάς ακολουθεί την πεπατημένη Δέλλα, κάτι που αναμένεται να κάνει και ο Πογέτ -στην αρχή- στην περίπτωση που αναλάβει άμεσα.

Οι συνεργάτες

Γεννημένος στην Ουρουγουάη, ο «Γκας» όπως είναι το προσωνύμιο που απέκτησε στην Αγγλία πραγματοποίησε σπουδαία καριέρα κυρίως σε Τσέλσι και Τότεναμ από το 1997 έως το 2004. Ο Πογέτ έπαιξε 26 φορές για την εθνική ομάδα της πατρίδας του, ενώ ως προπονητής κάθισε στον πάγκο της Μπράιτον από το 2009 ώς το 2013, όταν και ανέλαβε τη Σάντερλαντ στην Πρέμιερ Λιγκ μέχρι το 2015. Στις «μαυρόγατες» κάθισε για δύο χρόνια φθάνοντας στον τελικό του Λιγκ Καπ, ενώ σε 50 αγώνες στην Πρέμιερ Λιγκ, είχε 14 νίκες. Βοηθός του στην ΑΕΚ, θα αναλάβει ο Μαουρίσιο Ταρίκο, πρώην συμπαίκτης του στην Τότεναμ.

Στα αγωνιστικά, ο Σιμόες προπονήθηκε χθες και αναμένεται να είναι κανονικά στη διάθεση της ομάδας για το ντέρμπι της Κυριακής. Οσον αφορά τον Αραβίδη, τα πράγματα δυσκολεύουν για τη βασική σύνθεση, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Ντίντακ και Μπαρόχα. Για τους δύο τελευταίους, η πιθανή αντικατάσταση θα έρθει από τους Σοϊλέδη και Ανέστη, αντίστοιχα. Στην επίθεση, τα πράγματα γίνονται πιο περίπλοκα, αλλά το γκολ του Κρισάντους εναντίον της Ξάνθης δημιουργεί ένα πλεονέκτημα για τον Νιγηριανό, πέραν του γεγονότος πως είναι ο μόνος καθαρόαιμος επιθετικός που έχει στη διάθεσή του ο προπονητής της ΑΕΚ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή