Eρευνα ξεκινά η Αγγλία για τις αποκαλύψεις Μπλάτερ

Eρευνα ξεκινά η Αγγλία για τις αποκαλύψεις Μπλάτερ

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η FIFA είχε προαποφασίσει να αναθέσει τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 στη Ρωσία και του 2022 στις ΗΠΑ, αλλά το δεύτερο σχέδιο χάλασε, καθώς οι Ευρωπαίοι στράφηκαν υπέρ του Κατάρ, κατόπιν πρωτοβουλίας του προέδρου της UEFA Μισέλ Πλατινί και του τότε Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί, παραδέχθηκε ανερυθρίαστα ο απερχόμενος πρόεδρος της διεθνούς ομοσπονδίας Ζεπ Μπλάτερ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε προχτές σε ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ο 79χρονος Ελβετός παράγοντας, που ερευνάται για τον ρόλο του στην ανάθεση των Μουντιάλ του ’18 και του ’22 σε Ρωσία και Κατάρ, είπε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι η Εκτελεστική Επιτροπή της FIFA είχε στήσει τη διαδικασία ανάθεσης «στις δύο πολιτικές υπερδυνάμεις του κόσμου», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

«Ωστόσο, οι κ. Πλατινί και Σαρκοζί φρόντισαν να στραφεί η στήριξη των Ευρωπαίων υπέρ του Κατάρ, κατόπιν συνομιλιών του κ. Σαρκοζί με τον πρίγκιπα του Κατάρ, κι έτσι τα τέσσερα μέλη της Ευρώπης άλλαξαν την ψήφο τους, οπότε το αποτέλεσμα ήταν 14-8 υπέρ του Κατάρ», είπε ο κ. Μπλάτερ, στο πλαίσιο νέας επίθεσής του στον Γάλλο επικεφαλής της UEFA που, όπως και ο ίδιος, έχει τεθεί σε τρίμηνη διαθεσιμότητα για ύποπτη συναλλαγή μεταξύ τους τον Φεβρουάριο 2011 (κατά σύμπτωση;), μόλις δύο μήνες μετά την απόφαση για την ανάθεση των δύο Μουντιάλ.

Οι δηλώσεις του κ. Μπλάτερ προκάλεσαν την αντίδραση των αγγλικών ποδοσφαιρικών αρχών, που ανακοίνωσαν την έναρξη έρευνας για την ανάθεση που έγινε τον Δεκέμβριο του 2010. Η αγγλική ομοσπονδία είχε καταθέσει υποψηφιότητα για τη διοργάνωση του 2018 και τώρα θα ζητήσει την κάλυψη των σχετικών εξόδων της, ύψους 29,1 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή