Πίσω από τις κάμερες

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκανδαλώδεις παραγραφές

Διάταξη «σκάνδαλο», που παραγράφει αδικήματα διαφθοράς περιλαμβάνεται στον Κώδικα Δεοντολογίας που εισήγαγε μόλις το περασμένο καλοκαίρι η ΕΠΟ, συστήνοντας, παράλληλα, και την Επιτροπή Δεοντολογίας. Στο άρθρο 3 με τίτλο «χρονική εφαρμογή» αναφέρεται: «Ο παρών κώδικας θα εφαρμόζεται για παραπτώματα που διαπράχθηκαν μετά την έναρξη της ισχύος του. Κατ’ εξαίρεση δύναται να τύχουν εφαρμογής οι διατάξεις του παρόντος κώδικα σε παραπτώματα και συμπεριφορές που παρουσιάστηκαν σε προγενέστερο χρόνο και κατ’ απώτερο διάστημα μέχρι ένα έτος πριν από την έναρξη ισχύος του, εφόσον για το παράπτωμα ή τη συμπεριφορά αυτή δεν έχει κληθεί και δεν έχει ελεγχθεί το συγκεκριμένο πρόσωπο από κανένα άλλο αρμόδιο αθλητικό όργανο…». Με βάση τα παραπάνω και αφού ο Κώδικας Δεοντολογίας ισχύει από τον Ιούνιο του 2015, η Επιτροπή Δεοντολογίας δεν μπορεί να ασχοληθεί με παραπτώματα που διαπράχθηκαν πριν και σε κάθε περίπτωση πριν από τον Ιούνιο του 2014. Ομως, αυτό συνιστά παραγραφή από τη στιγμή που πολλές υποθέσεις που παρελθόντων ετών απασχολούν σήμερα την ποινική δικαιοσύνη και βρίσκονται στο στάδιο είτε της προκαταρκτικής έρευνας είτε της κύριας ανάκρισης, με ύποπτους ή/και κατηγορούμενους την πλειονότητα αυτών που συγκροτούν την ηγεσία της ΕΠΟ.

Θ. Μ.

Οχι και σε αυτό το σημείο

Στην επικείμενη συνάντηση της FIBA με την Ευρωλίγκα και τους εκπροσώπους τεσσάρων συλλόγων, την ερχόμενη Τρίτη, στη Γενεύη, δεν θα υπάρχει εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού, αλλά θα υπάρχει εκπροσώπηση από την επιτροπή που έχουν σχηματίσει τέσσερις ευρωπαϊκοί σύλλογοι και ένας εκ των οποίων θα είναι ο Ολυμπιακός. Η δημοσιογραφική παρερμηνεία που έγινε, όμως, ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα εκπροσωπήσουν και τους «πράσινους», έφτασε στο σημείο της διάψευσης, αφού ακόμη κι αν υπάρχουν κοινά οικονομικά συμφέροντα των «αιωνίων» αντιπάλων από την Ευρωλίγκα, δεν έχουν φτάσει στο σημείο της εκπροσώπησης…

Γ. Β.

Ο ατάλαντος… πρωταθλητής

Το χρυσό μετάλλιο διεκδικεί σήμερα στο Παγκόσμιο της Γλασκώβης ο Λευτέρης Πετρούνιας. Και, όμως, πριν από χρόνια, κάποιοι από την προηγούμενη διοίκηση της ομοσπονδίας τον θεωρούσαν ατάλαντο και τον ώθησαν στην απόφαση να φύγει από τον χώρο. Επέστρεψε μετά την αλλαγή της διοίκησης και με προπονητή αυτόν του Βλάση Μάρα, Δημήτρη Ράφτη, «φλερτάρει» σήμερα με την κορυφή του κόσμου.

Σπυρ. Σπαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή