Τίτλοι τέλους για Αναστασίου στον ΠΑΟ

Τίτλοι τέλους για Αναστασίου στον ΠΑΟ

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αναζήτηση προπονητή βρίσκεται από χθες ο Παναθηναϊκός, με τον Γιάννη Αναστασίου να αποτελεί παρελθόν από την ομάδα, πληρώνοντας το μάρμαρο της ισοπαλίας στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στη Λεωφόρο, η οποία προκάλεσε νέες εντάσεις και αντιδράσεις μερίδας οπαδών, με στόχο τον ίδιο αλλά και τη διοίκηση. Η πίεση αυτή αποδείχθηκε η τελευταία σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Αν και ο Γιάννης Αλαφούζος είχε ταχθεί υπέρ της στήριξης προπονητή και παικτών, πείστηκε ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή και με το -8 από την κορυφή του πρωταθλήματος, η προφανής διέξοδος για να ηρεμήσει η ομάδα και να γυρίσει πιο εύκολα σελίδα, ήταν το «διαζύγιο» με τον Αναστασίου.

Οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες και το απόγευμα ήλθαν οι ανακοινώσεις: «Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας της με τον Γιάννη Αναστασίου. Επειτα από 2,5 χρόνια κοινής πορείας κλείνει ο κύκλος μιας γεμάτης διαδρομής. Σε αυτό το διάστημα πανηγυρίσαμε την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας το 2014, αλλά και μεγάλες νίκες με ξεχωριστή σημασία για την ομάδα και τον κόσμο». Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Γιάννης Αλαφούζος τοποθετήθηκε σχετικά με τη λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών: «Ο Γιάννης ήρθε σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για τον Παναθηναϊκό τον Μάιο του 2013. Μαζί δημιουργήσαμε ένα πλάνο που υπηρετήθηκε με συνέπεια και είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας ομάδας, που όλη η φίλαθλη κοινή γνώμη παραδεχόταν. Φτάσαμε σε σημαντικές επιτυχίες και φυσικά του πιστώνονται σε σημαντικό βαθμό. Στη διάρκεια της συνεργασίας μας έγιναν λάθη και από τις δύο πλευρές. Ολοι όσοι είμαστε στον Παναθηναϊκό τον ευχαριστούμε για την προσφορά του και του ευχόμαστε καλή συνέχεια στην καριέρα του».

Με ευχαριστίες και ευχές απάντησε και ο Γιάννης Αναστασίου: «Θέλω να ευχαριστήσω πολύ τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού, κ. Αλαφούζο, για τη συνεργασία που είχαμε σε αυτά τα 2,5 χρόνια. Είναι μεγάλη τιμή για μένα που υπηρέτησα αυτό τον σύλλογο, ο οποίος μου πρόσφερε πολλά. Ευχαριστώ επίσης όλους όσοι συνεργάστηκαν μαζί μου, τους ποδοσφαιριστές, τους υπαλλήλους στο προπονητικό κέντρο αλλά και τους ανθρώπους στα γραφεία της ΠΑΕ, όπως και τον κόσμο της ομάδας. Εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου καλή συνέχεια και πολλές επιτυχίες στον Παναθηναϊκό».

Επειδή καιρό τώρα το «διαζύγιο» με τον «Ολλανδό» ήταν μια πιθανή εξέλιξη, είχε γίνει μια προεργασία ώστε να μην ξεκινούσε, αν χρειαζόταν, η αναζήτηση νέου προπονητή από το μηδέν. Υπάρχει ήδη διαμορφωμένη μια λίστα ξένων τεχνικών και λογικά μέσα στις επόμενες ημέρες, αν όχι ώρες, θα ξεκαθαρίσει το τοπίο. Εάν δεν προκύψει συμφωνία άμεσα, την ευθύνη της ομάδας στον σαββατιάτικο αγώνα με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, θα την αναλάβει ο Στιβ Ρούτερ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή