Aγκαλιά με την πρόκριση ο Ολυμπιακός

Aγκαλιά με την πρόκριση ο Ολυμπιακός

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον Πάρντο να μπαίνει στο παιχνίδι στο 63΄, να σκοράρει στο 65΄ και το 90΄ και να κερδίζει μία αποβολή στο 79΄, ο Ολυμπιακός επικράτησε της Ντιναμό Ζάγκρεμπ με 2-1 και στρογγυλοκάθισε στη δεύτερη θέση του έκτου ομίλου και, πλέον, μπορεί να ατενίζει το ευρωπαϊκό του μέλλον τουλάχιστον από το Γιουρόπα Λιγκ. Η Μπάγερν συνέτριψε την Αρσεναλ με 5-1 και το αν θα συνεχίσουν οι πρωταθλητές στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ ή στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ θα εξαρτηθεί από τα άλλα δύο παιχνίδια, με την Μπάγερν στο Μόναχο στις 24/11 και την Αρσεναλ στο Φάληρο στις 9/12.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τις πρώτες καλές ευκαιρίες με το σουτ του Φορτούνη στο 7΄ που πέρασε λίγο άουτ και την κεφαλιά του Ερνάνι στο 15΄ που είχε την ίδια κατάληξη. Κόντρα στη ροή του ματς, όμως, οι Κροάτες εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τη μοναδική φορά που δημιούργησαν προϋποθέσεις για γκολ. Στο 21΄ ο Πίβαριτς σέντραρε, ο Χότζιτς… ξεχάστηκε ανάμεσα στους Σιόβα και Μποτία και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στα υπόλοιπα 25 λεπτά, η μόνη απειλή προς την εστία του Φερνάντο προήλθε από ένα σουτ του Σεμπά στο 41΄.

Στο δεύτερο μέρος, ο Ολυμπιακός δεν είχε άλλη επιλογή από το να επιτεθεί. Μόλις στο 53΄ ο Ιντέγε κέρδισε πέναλτι από τον Σάντος, αλλά ο Φορτούνης ήταν σε… κακό φεγγάρι σπαταλώντας τη μεγάλη ευκαιρία. Την εκτέλεσή του απέκρουσε ο Εντουάρντο, ενώ και στην επαναφορά έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ! Το νέο «πάγωμα» για τους γηπεδούχους ξεπεράστηκε περίπου ένα δεκάλεπτο αργότερα. Ο Σίλβα στο 63΄ έριξε τον Πάρντο στο παιχνίδι και ο Κολομβιανός μόλις δύο λεπτά αργότερα τον δικαίωσε και σκόραρε με σουτ έπειτα από πάσα του Ιντέγε. Ο Πάρντο δεν αρκέστηκε στο γκολ και συνέχισε να αναστατώνει την άμυνα της Ντιναμό. Στο 79΄ με έξοχη προσπάθεια κέρδισε την αποβολή του Πίβαριτς, ο οποίος για να τον ανακόψει, χρειάστηκε να τον κρατήσει παρατεταμένα από τη φανέλα. Μετά την αποβολή ο Σίλβα ρίσκαρε, έριξε στο ματς και τον Φινμπόγκασον, αλλά ο άνθρωπος του αγώνα δεν ήταν άλλος από τον Πάρντο. Ισοφάρισε, άφησε τους Κροάτες με 10 παίκτες και ολοκλήρωσε την προσωπική του παράσταση με το νικητήριο γκολ στο 90΄, το οποίο και οδηγεί τον Ολυμπιακό σε νέα ευρωπαϊκά μονοπάτια. Η βαθμολογία σε 4 αγώνες: Μπάγερν 9, Ολυμπιακός 9, Αρσεναλ 3, Ντιναμό 3.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Μποτία (51΄ Ντα Κόστα), Ελαμπντελαουί, Σιόβας, Μασουακού, Μιλιβόγιεβιτς, Φορτούνης, Κασάμι (81΄ Φινμπόγκασον), Ερνάνι (64΄ Πάρντο), Σεμπά, Ιντέγε.

ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ: Εντουάρντο, Μάτσελ, Ταραβέλ, Αντολιτς, Μασάδο, Σάντος, Πίβαριτς, Ρογκ, Φερνάντες (88΄ Φερνάντες), Χότζιτς (57΄ Ενρίκες), Πιάτσα (80΄ Σιγκάλι).

Τα άλλα αποτελέσματα: 5ος όμιλος: Μπαρτσελόνα – ΜΠΑΤΕ 3-0, Ρόμα – Μπάγερ Λεβερκούζεν 3-2. Η βαθμολογία: Μπαρτσελόνα 10, Ρόμα 5, Μπάγερ 4, ΜΠΑΤΕ 3. 7ος: Τσέλσι – Ντιναμό Κιέβου 2-1, Μακάμπι Τελ Αβίβ – Πόρτο 1-3. Η βαθμολογία: Πόρτο 10, Τσέλσι 7, Ντιναμό 5, Μακάμπι 0. 8ος: Γάνδη – Βαλένθια 1-0, Λιόν – Ζενίτ 0-2. Η βαθμολογία: Ζενίτ 12, Βαλένθια 6, Γάνδη 4, Λιόν 1.

• O Γουέιν Ρούνι έσωσε την κατάσταση προχθές στο Ολντ Τράφορντ, σκοράροντας για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο 1-0 επί της ΤΣΣΚΑ στο Τσάμπιονς Λιγκ μετά από 404 άγονα λεπτά σε όλες τις διοργανώσεις, όμως οι αποδοκιμασίες σε βάρος του προπονητή Λούις Φαν Χάαλ, προαναγγέλλουν προβλήματα για τον Ολλανδό τεχνικό.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή