«Κλειστό κλαμπ» κάνει ξανά την Εθνική Ελλάδος ο Σκίμπε

«Κλειστό κλαμπ» κάνει ξανά την Εθνική Ελλάδος ο Σκίμπε

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για περισσότερο επιθετική ομάδα, που θα παίζει καλύτερα απ’ ό,τι τα τρία τελευταία χρόνια και θα είναι ένα «κλειστό κλαμπ» 25 – 30 ποδοσφαιριστών, μίλησε ο νέος προπονητής της Εθνικής, Μίκαελ Σκίμπε, κατά τη χθεσινή παρουσίασή του στα ΜΜΕ.

«Θα καταβάλω κάθε προσπάθεια να βοηθήσω την Εθνική για να προοδεύσουμε και να καταφέρουμε να παίξουμε καλύτερα από ό,τι τα προηγούμενα τρία χρόνια», υποστήριξε και πρόσθεσε: «Μιλάμε για μια νέα αρχή. Oλοι οι παίκτες πρέπει να αναλαμβάνουν την ευθύνη ύστερα από μία αποτυχία. Σκοπεύω να αλλάξω το παιχνίδι της Εθνικής. Eχουμε καλούς αμυντικούς και δεν είμαστε τόσο δημιουργικοί. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε πιο επιθετικά, αλλά μαζί με τους συνεργάτες μου θα επιχειρήσουμε να φέρουμε καλά αποτελέσματα».

Oσον αφορά το σκεπτικό των επιλογών του, τόνισε: «Πρώτα από όλα οι ποδοσφαιριστές πρέπει να είναι σε καλή φυσική κατάσταση. Είναι σημαντικό όταν παίζεις στα προκριματικά διοργάνωσης να έχεις και τη σωστή νοοτροπία στον αγωνιστικό χώρο. Θέλω ποδοσφαιριστές σε καλή φυσική κατάσταση και ταυτόχρονα να είναι έμπειροι. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ένα “κλειστό κλαμπ” με 25 – 30 παίκτες, στους οποίους πρέπει να δείχνω εμπιστοσύνη.

Δεν είναι καλή ιδέα να προσθέτεις συνέχεια νέα πρόσωπα κάθε δύο μήνες, όταν συναντιόμαστε για έξι με οκτώ ημέρες. Ακόμη και αν υπάρχουν τραυματίες ή είναι κάποιος τιμωρημένος, είναι πολύ σημαντικό να δουλεύεις με παίκτες που ξέρεις και να μη χρειάζεται κάθε φορά να μαθαίνεις και άλλους. Oμως, αν κάποιος νέος παίκτης κάνει πολύ καλή πορεία σε κάποιο πρωτάθλημα, τότε θα τον καλέσουμε και σταδιακά θα προσπαθήσουμε να τον περάσουμε στη νοοτροπία μας. Γνωρίζω πολλούς Eλληνες διεθνείς από τη συμμετοχή τους στα ξένα πρωταθλήματα, όμως ξέρω και παίκτες που συμμετέχουν στις μεγάλες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος».

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γ. Γκιρτζίκης, δήλωσε: «Ο κ. Σκίμπε θα αναλάβει το έργο να οδηγήσει την Εθνική μας ξανά σε επιτυχίες. Η εθνική μας ομάδα αρχίζει μια νέα προσπάθεια».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή