Πρώτη προπόνηση της Εθνικής με Σκίμπε

Πρώτη προπόνηση της Εθνικής με Σκίμπε

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου ζει τις πρώτες ημέρες της εποχής του Μίκαελ Σκίμπε. Ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός έχει από χθες το μεσημέρι κοντά του τους διεθνείς για να τους γνωρίσει και να τους προπονήσει παράλληλα για τα δύο εκτός έδρας φιλικά παιχνίδια που δώσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα τις επόμενες ημέρες με το Λουξεμβούργο (την Παρασκευή) και την Τουρκία (την Τρίτη).

Ο Γερμανός τεχνικός ήταν εκείνος που υποδέχθηκε τους διεθνείς στο ξενοδοχείο που καταλύει εδώ και χρόνια η Εθνική μας στη Βουλιαγμένη, έχοντας στο πλευρό του τους άμεσους συνεργάτες του, Κώστα Τσάνα και Ηρακλή Μεταξά.

Ο τελευταίος που μπήκε στο τεχνικό επιτελείο με εισήγηση του Σκίμπε, γεννήθηκε στις 10 Ιουλίου 1967 στην Κολωνία. Από το 2009 έως και το 2013 ήταν βοηθός προπονητή στην Μπόχουμ και προπονητής της ομάδας κάτω των 23 ετών, ενώ από το 2013 μέχρι και το 2015 δούλεψε ως βοηθός προπονητή στη Φράιμπουργκ και προπονητής της ομάδας κάτω των 23 ετών.

Οι διεθνείς που περιλαμβάνονται στις πρώτες κλήσεις του ομοσπονδιακού τεχνικού είναι οι Καρνέζης, Καπίνο, Βελλίδης, Βύντρα, Τοροσίδης, Κίτσιου, Σιόβας, Παπαδόπουλος Κυρ., Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Μόρας, Χολέμπας, Τζαβέλλας, Πέτσος, Τζιόλης, Σάμαρης, Ταχτσίδης, Πέλκας, Νίνης, Φορτούνης, Αθανασιάδης, Μήτρογλου, Καρέλης, Αραβίδης, Γιάννου.

Αναμφίβολα, ήταν θετική εξέλιξη το γεγονός πως ο Κώστας Μήτρογλου αγωνίστηκε στο τελευταίο παιχνίδι της Μπενφίκα για 50 λεπτά, δείχνοντας ότι έχει ξεπεράσει το πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε στη γάμπα. Αντιθέτως, δεν γυμνάστηκε ο Κώστας Φορτούνης λόγω ενοχλήσεων στη μέση. Πάντως, οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ήταν καθαρές. Επίσης, από την προπόνηση απουσίαζε ο Κώστας Μανωλάς, καθώς είχε εξασφαλίσει σχετική άδεια.

• Με το δεξί μπήκε στην προκριματική φάση του Euro κάτω των 19 ετών η Εθνική Νέων, αφού επικράτησε χθες της Λιθουανίας με 1-0 χάρη σε γκολ του Λάζαρου Λάμπρου στο 12΄. Η πρώτη φάση των προκριματικών φιλοξενείται στην Πορτογαλία και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, με την Εθνική να έχει βάλει πλέον τις βάσεις για πρόκριση στην επόμενη φάση, καθώς χρειάζεται μια ακόμη νίκη επί της Μολδαβίας την επόμενη αγωνιστική ή επί της διοργανώτριας Πορτογαλίας την Κυριακή για να προκριθεί στην επόμενη φάση. Για την ελληνική ομάδα έπαιξαν οι: Αστράς, Κατράνης, Σβάρνας, Ευαγγέλου, Βιδάλης, Πατράλης, Μανθάτης (90΄ Μελίσοπουλος), Β. Αγγελόπουλος (72΄ Μεγαρίτης), Ανδρούτσος, Ρεγκάκος (64΄ Σταθόπουλος), Λάμπρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή