Σε δεινή θέση ο «Κάιζερ» για το Μουντιάλ του 2006

Σε δεινή θέση ο «Κάιζερ» για το Μουντιάλ του 2006

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολο και περισσότερο αναμεμειγμένος στο σκάνδαλο δωροδοκιών για την ανάθεση της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006 στη Γερμανία φέρεται ο θρύλος του ποδοσφαίρου της χώρας, Φραντς Μπεκενμπάουερ.

Ο αρχηγός της εθνικής Γερμανίας που κατέκτησε το Μουντιάλ του 1974, και πρόεδρος των επιτροπών διεκδίκησης και διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη χώρα του πριν από εννιά χρόνια, φέρεται να έχει υπογράψει έγγραφο που προσέφερε χρήματα με αντάλλαγμα μία από τις ψήφους των 24 εκλεκτόρων, σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο.

Πλέον η πίεση μεγαλώνει εντός κι εκτός Γερμανίας στον περίφημο «Κάιζερ» για να εξηγήσει τι έχει γίνει για να αναλάβει η χώρα του τη διοργάνωση του 2006, μετά και την παραίτηση προχθές του προέδρου της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Βόλφγκανγκ Νίρσμπαχ. Τον 70χρονο Μπεκενμπάουερ διερευνούν ήδη οι ελβετικές αρχές σχετικά με τα Μουντιάλ του 2018 και του 2022.

Με τις υποθέσεις διαφθοράς να αποτελούν πλέον τη μόνιμη συζήτηση στους διεθνείς ποδοσφαιρικούς κόλπους, θεωρείται μάλλον δύσκολο να γίνει δεκτή η έφεση του Μισέλ Πλατινί ώστε να ανακληθεί η απόφαση που τον έθεσε σε διαθεσιμότητά από την προεδρία της UEFA και τον εξαιρεί από τη διαδικασία εκλογής προέδρου στη FIFA.

Αν πάντως γίνει δεκτή η έφεση, ο νέος εκλεκτός της UEFA για τη θέση που αφήνει ο Ζεπ Μπλάτερ, δηλαδή ο γενικός γραμματέας της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας Τζάνι Ινφαντίνο ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει αυτομάτως από την κούρσα, στηρίζοντας την υποψηφιότητα Πλατινί. Από την άλλη, ο Ελβετός είπε ότι αν εκλεγεί στην προεδρία της FIFA θα επεκτείνει το Μουντιάλ από 32 σε 40 ομάδες!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή