Πίσω από τις κάμερες

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρμόδιοι και αναρμόδιοι

Ρήξη στις σχέσεις της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή επήλθε με αφορμή την απόφαση να επιβληθεί πρόστιμο 300.000 ευρώ στην ΠΑΕ Ολυμπιακός και στον πρόεδρό της, για παραβίαση του περιοριστικού όρου απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο που του έχει επιβληθεί. Στη συνεδρίαση που έγινε ανταλλάχθηκαν υπονοούμενα, βαριές φράσεις και μεταξύ των μελών που ήταν υπέρ της επιβολής ποινής και αυτών που ισχυρίστηκαν ότι η Επιτροπή είναι αναρμόδια.

Θρυαλλίδα εξελίξεων

Η δε απόφαση του προέδρου να μην επιτρέψει στο μέλος, Π. Περάκη, να ψηφίσει, προκάλεσε την αντίδραση του υφυπουργού, ο οποίος με δημόσια ανακοίνωση αμφισβήτησε τη νομιμότητα της ψηφοφορίας. Την επομένη, στον κ. Κοντονή απάντησε τόσο ο πρόεδρος της ΕΕΑ, Κ. Παπαλάκης, που είπε ότι «ούτε πρωτοετής της νομικής δεν θα μπορούσε να αμφισβητήσει την ψηφοφορία», όσο και η κ. Μαρούπα η οποία επικαλέστηκε τον κανονισμό. Στην επόμενη συνεδρίαση, που έγινε την περασμένη Τρίτη τα μέλη που ήταν κατά της επιβολής ποινής στον Ολυμπιακό και τον πρόεδρό του δεν παρέστησαν και όλα δείχνουν ότι η συγκεκριμένη υπόθεση θα αποτελέσει θρυαλλίδα εξελίξεων που ενδέχεται να οδηγήσουν σε αναμόρφωση ως προς τη συγκρότησή της.

Θ.Μ.

Θα χάσει κι άλλη μάχη;

Οι κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες μπάσκετ επέλεξαν να παραμείνουν στην Ευρωλίγκα. Το αν θα μετανιώσουν ή όχι την πρόσφατη απόφασή τους, θα αποδειχτεί την επόμενη περίοδο, κυρίως από τον διαφανή καταμερισμό των χρημάτων με διευκρινισμένα κριτήρια. Η FIBA άργησε χαρακτηριστικά να ασχοληθεί με την κηδεμονία του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, τουλάχιστον, την τελευταία πενταετία. Το να δημιουργήσει άλλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, θα αποτελέσει την επικύρωση της ήττας που γνώρισε και μόνο κακό θα προκαλέσει στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ομως, για το θέμα προάσπισης των Εθνικών ομάδων και της διεξαγωγής προκριματικών αγώνων, μεσούσης της περιόδου, επιβάλλεται ως θεσμικός φορέας του αθλήματος να κερδίσει, τουλάχιστον, μια «μάχη» και να μην πετάξει «λευκή πετσέτα», αφήνοντας εκτεθειμένες τις εθνικές ομοσπονδίες. Αν δεν τα καταφέρει, ας… παραδώσει τα «κλειδιά» της παγκόσμιας διοίκησης του μπάσκετ.

Γ. Β.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή