Η Εθνική έμεινε στο 0-0 με την Τουρκία

Η Εθνική έμεινε στο 0-0 με την Τουρκία

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Σε ένα «φτωχό» από ποιότητας θεάματος αγώνα, η εθνική μας ομάδα έμεινε στο 0-0 με την Τουρκία στο φιλικό παιχνίδι που διεξήχθη χθες βράδυ στο «Φατίχ Τερίμ» της Κωνσταντινούπολης. Ωστόσο, η εικόνα της ομάδας του Μίχαελ Σκίμπε ήταν σαφώς καλύτερη σε σχέση με αυτή του Λουξεμβούργου. Τον αγώνα της Πόλης παρακολούθησαν οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της Τουρκίας, Αλέξης Τσίπρας και Αχμέτ Νταβούτογλου. Ωστόσο δεν έλειψαν οι αποδοκιμασίες στη διάρκεια της ανάκρουσης του εθνικού μας ύμνου, ενώ οι θεατές δεν κράτησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του Παρισιού.

Αγωνιστικά, ο Σκίμπε αποφάσισε να ρίξει το βάρος στην άμυνα, επιλέγοντας σύστημα 3-5-2, έχοντας μπροστά από τον Καρνέζη τους Κυριάκο Παπαδόπουλο, Μανωλά και Παπασταθόπουλο. Στα άκρα ήταν οι Τοροσίδης και Χολέμπας, ενώ οι Σάμαρης, Ταχτσίδης και Τζιόλης βρίσκονταν στον χώρο της μεσαίας γραμμής, με τον Φορτούνη να κινείται πίσω από τον Μήτρογλου. Εχοντας κορυφαίο τον Τοροσίδη, η Εθνική πήρε υψηλό βαθμό στα αμυντικά καθήκοντά της, όχι όμως και στον δημιουργικό τομέα. Χωρίς υπερβολή, η αγωνιστική φιλοσοφία της θύμισε τις ημέρες που στον πάγκο της βρισκόταν ο Οτο Ρεχάγκελ. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Σκίμπε πέρασε τον Πέτσο στη θέση του Ταχτσίδη, δίχως να αλλάξει η εικόνα της αναμέτρησης. Στο τελευταίο δεκάλεπτο η ελληνική ομάδα δέχθηκε πίεση από τους γηπεδούχους, αλλά χωρίς να τους επιτρέψει να δημιουργήσουν μεγάλη ευκαιρία. Από την άλλη πλευρά, η Εθνική μας είχε τη δυνατότητα να βγάλει αντεπιθέσεις, όμως ο Φορτούνης δεν κατόρθωσε να βρει στηρίγματα.

ΤΟΥΡΚΙΑ: Βολκάν Μπαμπακάν, Κοϊμπάσι, Τσαλχάνογλου (81΄ Κασντεμίρ), Γκονούλ, Τοσούν (64΄ Γιονούς Μάλι), Αρντά Τουράν, Σαχάν (74΄ Οκάι), Οζιακούπ (63΄ Εμρέ Τσολάκ), Μεχμέτ Τοπάλ, Τουφάν (86΄ Ποτούκ), Αχμέτ Γιλμάζ Τσαλίκ.

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Μανωλάς (79΄ Σιόβας), Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας (90΄ Τζαβέλλας), Τζιόλης, Φορτούνης (90΄ Καρέλης), Κυριάκος Παπαδόπουλος, Ταχτσίδης (46΄ Πέτσος), Σάμαρης, Μήτρογλου (70΄ Γιάννου).

• Τους λόγους για τους οποίους ο Οτο Ρεχάγκελ αποφάσισε να αποχωρήσει από τον πάγκο της εθνικής μας ομάδας αποκάλυψε ο άμεσος συνεργάτης του, Γιάννης Τοπαλίδης, σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6: «Η εκτίμηση του Ρεχάγκελ για το μέλλον ήταν πως δεν θα ήταν τόσο καλό. Οχι μόνο για τώρα, αλλά και για τις προηγούμενες προκριματικές φάσεις. Δεν περίμενε ότι θα περνούσε η ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας και θεωρούσε πως οι παίκτες που έρχονταν από πίσω δεν θα μπορούσαν να φέρουν την ίδια επιτυχία. Γι’ αυτό ήθελε να σταματήσει και από την Εθνική».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή