Κορυφώνονται οι μάχες στα ευρωπαϊκά γήπεδα

Κορυφώνονται οι μάχες στα ευρωπαϊκά γήπεδα

5' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και με φόντο το σκηνικό τρόμου που έχει απλωθεί στην Ευρώπη, οι 32 ομάδες ετοιμάζονται για τις τελικές, καθοριστικές μάχες προς τους «16» της διοργάνωσης. Ρεάλ Μαδρίτης, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και Μάντσεστερ Σίτι κοιτούν με ηρεμία τις επόμενες αναμετρήσεις, καθώς έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση. Πολλές είναι οι ομάδες που θα επιχειρήσουν να τις ακολουθήσουν με την ολοκλήρωση της 5ης αγωνιστικής.

Ο Ολυμπιακός, εκτός απροόπτου, θα δοκιμαστεί στη Βαυαρία απέναντι στην Μπάγερν με στόχο τον έναν βαθμό πρόκρισης. Σε διαφορετική περίπτωση όλα θα ξεκαθαρίσουν την τελευταία αγωνιστική στην αναμέτρηση με την Αρσεναλ στο «Καραϊσκάκη», με δεδομένο βέβαια ότι οι Λονδρέζοι θα πάρουν τους βαθμούς της νίκης κόντρα στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Στον πρώτο όμιλο η Παρί Σεν Ζερμέν δοκιμάζεται στη Σουηδία απέναντι στη Μάλμε, και με νίκη οι Γάλλοι θα ακολουθήσουν τη Ρεάλ στους «16». Οι Ισπανοί αντιμετωπίζουν εκτός έδρας τη Σαχτάρ, με τους Ουκρανούς να θέλουν τη νίκη για να κάνουν ουσιαστικά το βήμα για την τρίτη θέση του ομίλου, καθώς υπερτερούν στην ισοβαθμία με τους Σουηδούς. Μπερδεμένα δείχνουν τα δεδομένα στον δεύτερο όμιλο. Θα απλοποιηθούν αρκετά τα πράγματα για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αν καταφέρει να νικήσει εντός έδρας την Αϊντχόφεν. Στον άλλο αγώνα του ομίλου, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας θέλει μόνο «τρίποντο» στον εντός έδρας αγώνα με τη Βόλφσμπουργκ για να διατηρήσει ακέραιες τις πιθανότητες για κατάληψη μίας εκ των δύο προνομιούχων θέσεων.

Την ευκαιρία να κλείσουν την υπόθεση πρόκριση θα έχουν στον τρίτο όμιλο Μπενφίκα και Ατλέτικο Μαδρίτης. Οι «Λουζιτανοί», οι οποίοι βρίσκονται στην κορυφή με εννέα βαθμούς, αντιμετωπίζουν στο Καζαχστάν την Αστάνα σε μία έδρα όπου δεν έχουν νικήσει η Γκαλατασαράι και η Ατλέτικο Μαδρίτης. Με νίκη ξεμπερδεύουν, και το ίδιο μπορούν να πετύχουν και οι Μαδριλένοι αν υποχρεώσουν τους Τούρκους να επιστρέψουν στην Πόλη με σκυμμένο το κεφάλι.

Στον τέταρτο όμιλο η Γιουβέντους φιλοδοξεί να μη δυσκολευτεί στο Τορίνο κόντρα στην αδιάφορη Μάντσεστερ Σίτι και να ακολουθήσει τους Αγγλους στην επόμενη φάση. Στη Γερμανία, Γκλάντμπαχ και Σεβίλλη έχουν ως μοναδικό στόχο την τρίτη θέση. Αν νικήσουν οι Ισπανοί, οι αναμετρήσεις της τελευταίας αγωνιστικής θα είναι τυπική διαδικασία.

Στον πέμπτο όμιλο η Μπαρτσελόνα, λίγα εικοσιτετράωρα μετά το μεγάλο ντέρμπι με τη Ρεάλ Μαδρίτης, υποδέχεται τη Ρόμα και θέλει μόλις έναν βαθμό για να προκριθεί στους «16». Οι Ρωμαίοι σε περίπτωση που δεν πάρουν θετικό αποτέλεσμα στη Βαρκελώνη θα μπλέξουν σε περιπέτειες ακόμη και για την πρόκριση στο Γιουρόπα Λιγκ. Στη Λευκορωσία, η Μπάγερ Λεβερκούζεν θα κυνηγήσει τους βαθμούς κόντρα στην Μπάτε, με την ελπίδα ότι θα προσπεράσει στη βαθμολογία τους Ιταλούς και θα κρατά την τύχη στα χέρια της την τελευταία αγωνιστική.

Να «κλειδώσουν» την πρόκριση την προτελευταία αγωνιστική και, υπό προϋποθέσεις, να παίξουν για την πρώτη θέση στο φινάλε θέλουν Πόρτο και Τσέλσι. Οι Πορτογάλοι υποδέχονται την Ντιναμό Κιέβου και με νίκη αδιαφορούν για οτιδήποτε συμβεί στον όμιλο. Οι Λονδρέζοι, λογικά, δεν θα δυσκολευτούν στο Τελ Αβίβ απέναντι στη Μακάμπι, και αν οι Ουκρανοί πάρουν ισοπαλία στο Πόρτο, θα μπορούν την τελευταία αγωνιστική να διεκδικήσουν ακόμη και την πρώτη θέση του ομίλου.

Βαλένθια, Λιόν και Γκενκ «σφάζονται» στο όγδοο γκρουπ για τη δεύτερη θέση που οδηγεί στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και για την τρίτη που στέλνει στο Γιουρόπα Λιγκ. Οι «νυχτερίδες» δοκιμάζονται στην Αγία Πετρούπολη, με τη Ζενίτ που μετρά μόνο νίκες, ενώ οι ουραγοί του ομίλου Γάλλοι υποδέχονται τους Βέλγους με σκοπό να τους προσπεράσουν.

Το τελευταίο χαρτί για ΠΑΟΚ και Αστέρα Τρίπολης

Αμφότεροι μπήκαν με υψηλές προσδοκίες στη μάχη του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά τόσο ο Αστέρας Τρίπολης όσο και ο ΠΑΟΚ έχουν εξαιρετικά δύσκολο έργο προκειμένου να πάρουν την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Οι Αρκάδες αναθέρμαναν τις ελπίδες τους μετά τη νίκη επί του ΑΠΟΕΛ, καλούνται όμως να ξεπεράσουν δύο υψηλά εμπόδια για να μπορέσουν να ανανεώσουν την ευρωπαϊκή τους παρουσία. Η ομάδα του Στάικου Βεργέτη είναι υποχρεωμένη να νικήσει την ερχόμενη Πέμπτη στην Πράγα τη Σπάρτα. Αν συμβεί αυτό, ο Αστέρας θα κρατάει την τύχη στα χέρια του την τελευταία αγωνιστική υποδεχόμενος τη Σάλκε, η οποία θα είναι αδιάφορη αν την 5η αγωνιστική έχει πάρει τους τρεις βαθμούς κόντρα στον ΑΠΟΕΛ. Αν οι Τσέχοι πάρουν βαθμό ή βαθμούς απέναντι στην ελληνική ομάδα, τότε το όνειρο της πρόκρισης θα σβήσει.

Δύο νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις αναζητά ο ΠΑΟΚ για να καταφέρει να εκτοπίσει τη ρωσική Κράσνονταρ από τη δεύτερη θέση του τρίτου ομίλου και να πάρει την πρόκριση. Η ομάδα του Τούντορ θα πρέπει την ερχόμενη Πέμπτη να γίνει η πρώτη ελληνική ομάδα τη φετινή περίοδο που θα νικήσει την Καμπάλα και να περιμένει νίκη της Μπορούσια Ντόρτμουντ απέναντι στους Ρώσους. Την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων, ο «δικέφαλος του Βορρά» θα πρέπει να νικήσει και στη Γερμανία την αρμάδα του Τόμας Ντούχελ και να μη νικήσει η Κράσνονταρ την Καμπάλα. Από όποια οπτική γωνία και αν δει κάποιος την αποστολή του ΠΑΟΚ, πολύ δύσκολα θα μπορέσει να χαμογελάσει και να εμφανίσει έστω και μικρά ψήγματα αισιοδοξίας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι αναμετρήσεις του 10ου ομίλου, με τις Τότεναμ, Μονακό, Καραμπάγκ και Αντερλεχτ να διεκδικούν τις δύο θέσεις, σχεδόν με τους ίδιους όρους. Οι Λονδρέζοι δείχνουν να βρίσκονται σε καλύτερη θέση και θα κάνουν ένα πολύ σημαντικό βήμα πρόκρισης εάν περάσουν νικηφόρα από το Μπακού, κόντρα στην Καραμπάγκ. Στο Πριγκιπάτο, η Μονακό θα φιλοξενήσει την Αντερλεχτ και οι γηπεδούχοι δεν έχουν περιθώρια για απώλειες βαθμών.

Στον πρώτο όμιλο, η πρωτοπόρος Μόλντε υποδέχεται τη Φενέρμπαχτσε, η οποία έχει προβληματίσει έντονα με την εικόνα της και αν δεν καταφέρει να πάρει βαθμό ή βαθμούς στην αναμέτρηση της Νορβηγίας ενδέχεται να βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση ενόψει της συνέχειας. Ο Αγιαξ, ο οποίος δοκιμάζεται στη Σκωτία απέναντι στη Σέλτικ, καραδοκεί για να προσπεράσει την τουρκική ομάδα.

Στο Καζάν, με αντίπαλο τη Ρούμπιν η οποία παίζει το τελευταίο της χαρτί για πρόκριση, θα προσπαθήσει να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα η Σιόν, που βρίσκεται στην κορυφή του δεύτερου ομίλου. Η Λίβερπουλ φιλοξενεί την Μπορντό και φιλοδοξεί να σφραγίσει την πρόκριση στη φάση των «32».

Στον έκτο όμιλο, η Μαρσέιγ έχει την ευκαιρία να βρεθεί σε προνομιούχο θέση. Η ομάδα του Μίτσελ υποδέχεται την ουραγό Χρόνινχεν και περιμένει την εξέλιξη στην αναμέτρηση Μπράγκα – Σλόβαν Λίμπερετς για να βρεθεί μπροστά από μία εκ των δύο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή