Πίσω από τις κάμερες

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από «ακατάλληλος» στο μεγάλο ντέρμπι

Ρεσιτάλ υπεκφυγών και ανακολουθίας έδωσε η ΕΠΟ με αφορμή το αίτημα του Παναθηναϊκού για ορισμό αλλοδαπού διαιτητή στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Στην αρνητική απάντηση που εστάλη, αναφερόταν ότι το αίτημα του Παναθηναϊκού απορρίπτεται, διότι δεν προβλέπεται στον κανονισμό διαιτησίας. Αυτή, όμως, είναι η μισή αλήθεια. Διότι, ναι μεν «δεν προβλέπεται», αλλά ούτε ρητά απαγορεύεται. Για παράδειγμα, στον κανονισμό διαιτησίας, δεν προβλέπεται η στελέχωση της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας με αλλοδαπούς πρώην διαιτητές, όμως αυτό δεν εμπόδισε την ΕΠΟ να εντάξει ως μέλος στην επιτροπή τον Σκωτσέζο Χιου Ντάλας. Επικουρικά, η ΕΠΟ διέρρεε ότι διαθέτει επτά διεθνείς διαιτητές και κατά συνέπεια δεν υπάρχει λόγος να καλέσει κάποιον άλλον διαιτητή από το εξωτερικό. Ομως, όταν την περασμένη Τετάρτη ανακοινώθηκε το όνομα του διαιτητή, προκάλεσε έκπληξη το ότι δεν επελέγη κάποιος από τη λίστα των διεθνών, αλλά ο Ανδρέας Παππάς, ο οποίος πριν από ενάμιση μήνα κρίθηκε από την ΕΠΟ «ακατάλληλος» και «μη εξελίξιμος» και πετάχτηκε έξω από τον συγκεκριμένο πίνακα.

Θ. Μ.

«Αμαρτωλό» παρελθόν

Το ιλιγγιώδες ποσό των 830 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Ευρωλίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου, ότι θα βάλουν στα ταμεία τους, τα δέκα επόμενα χρόνια, οι 16 ομάδες που θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα. Στην πράξη θα πιστοποιηθεί ή όχι το αν οι ομάδες έπραξαν σωστά και συνέχισαν να αγωνίζονται στην Ευρωλίγκα, απορρίπτοντας την πρόταση της FIBA. Γιατί και πριν από 15 χρόνια είχε ανακοινωθεί συμφωνία – μαμούθ με ισπανική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, η οποία μετέπειτα χρεοκόπησε και εκείνα τα έσοδα των ομάδων έμειναν στα χαρτιά. Τώρα έπεσαν οι υπογραφές και αν η συμφωνία «σκαλώσει» στο μέλλον, δεν θα υπάρχει καμία δικαιολογία για το «δις εξαμαρτείν».

Γ. Β.

Βεζένκοφ και Εθνική

Το ελληνικό διαβατήριο που πήρε ο Σάσα Βεζένκοφ αποκτώντας και την ελληνική ιθαγένεια είναι ουσιαστικά η διασφάλισή του ότι θα συνεχίσει να παίζει σε υψηλό επίπεδο ακόμη και αν δεν τα καταφέρει στην Μπαρτσελόνα. Επί της ουσίας, δεν αλλάζει κάτι στην καθημερινότητα του παίκτη, και σύμφωνα με όσα προκύπτουν από το περιβάλλον του, δεν σκέφτεται το ενδεχόμενο να αλλάξει εθνική ομάδα και να παίξει με την Ελλάδα αντί για τη Βουλγαρία. Οι περιπτώσεις Πρέλντζιτς (από Σλοβενία σε Τουρκία) και Γκαβέλ (από Σλοβακία σε Γερμανία) θα μπορέσουν να αποτελέσουν δεδικασμένο και για την υπόθεση Βεζένκοφ, αλλά αυτό δεν είναι στο μυαλό του πρώην παίκτη του Αρη.

Γ. Σ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή