ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Παναθηναϊκός: Ποιοι μίλησαν με τον κ. Κοντονή;

Παναθηναϊκός: Ποιοι μίλησαν με τον κ. Κοντονή;

Aρση τηλεφωνικού απορρήτου, προκειμένου να γίνουν γνωστές οι συνομιλίες που έλαβαν χώρα μέχρι να αποφασιστεί η μη διεξαγωγή του ντέρμπι, ζητεί με νέα ανακοίνωσή του η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ενώ ξεκαθαρίζει ότι κανείς από την ομάδα δε είχε επικοινωνία με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η ΠΑΕ Παναθηναϊκός έλαβε γνώση ότι σε μερίδα ΜΜΕ κατεγράφη ως ρεπορτάζ ότι ο Υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Σταύρος Κοντονής επικοινωνούσε κατά το κρίσιμο δίωρο (18.15-20.15) των διαδραματιζομένων στο γήπεδο της Λεωφόρου την 21η Νοεμβρίου με ανθρώπους και του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού».

«Κατηγορηματικά ανακοινώνουμε ότι ουδείς από τον Παναθηναϊκό είχε την οποιαδήποτε συνομιλία με τον κ. Κοντονή. Ως εκ τούτου εάν αληθεύουν τα δημοσιεύματα, απευθύνουμε το ερώτημα «ποιοι τελικά συνομίλησαν με τον Υφυπουργό;» και ζητούμε να διαταχθεί άρση τηλεφωνικού απορρήτου ώστε να διεξαχθεί έρευνα των συνομιλιών που έλαβαν χώρα στο συγκεκριμένο δίωρο και οι οποίες οδήγησαν στην παντελώς λανθασμένη απόφαση του διαιτητή Παππά να αναβάλει τη διεξαγωγή του αγώνα», προστίθεται.

Συλλαλητήριο την Τετάρτη

Νωρίτερα, επειτα από τρεις ώρες που διήρκησε το σημερινό έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ, ο Παναθηναϊκός εξέδωσε ανακοίνωση, ενημερώνοντας τον κόσμο για όσα συζητήθηκαν εκεί.

Παράλληλα, κάλεσε τους φιλάθλους της ομάδας να πραγματοποιήσουν ειρηνική διαδήλωση έξω από τη Λεωφόρο την προσεχή Τετάρτη (25/11). Οπως όλα δείχνουν, ο κ. Γιάννης Αλαφούζος δεν θα κάνει πράξη την πρόθεσή του να παραιτηθεί από την προεδρεία, ενώ επιτίθεται κατά του διαιτητή του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, Ανδρέα Παππά.

Η σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ο πρόεδρος κ. Γιάννης Αλαφούζος ενημέρωσε τα μέλη του σώματος για την πρόθεσης της παραίτησης του από την προεδρία.

Τα μέλη του Δ.Σ. εξέφρασαν την απόλυτη αντίθεσή τους και παράλληλα υπογράμμισαν ότι θα υποβάλουν και αυτά παραίτηση εφόσον εμμείνει ο κ. Αλαφούζος. Το θέμα παρέμεινε ανοιχτό.

Συζητήθηκε διεξοδικά η πρόταση αποχώρησης του Παναθηναϊκού από το πρωτάθλημα. Λόγω της σοβαρότητας του θέματος και της κρισιμότητας της απόφασης, θα πρέπει να προηγηθούν Γενικές Συνελεύσεις από τα εμπλεκόμενα μετοχικά μέρη.

Το Δ.Σ. της ΠΑΕ δίχως περιστροφές καταδικάζει της πράξεις βίας και τα μεμονωμένα περιστατικά ρίψης φωτοβολίδων δύο ώρες πριν από την έναρξη του χθεσινού αγώνα. Η απόλυτα λανθασμένη και ανεκδιήγητη απόφαση του διαιτητή Παππά να αναβάλει την έναρξη της αναμέτρησης, οδήγησε το Δ.Σ. της ΠΑΕ στην ομόφωνη απόφαση να απευθύνει κάλεσμα στο φίλαθλο κόσμο του συλλόγου για ειρηνική κινητοποίηση την προσεχή Τετάρτη 25 Νοεμβρίου στις 4 μ.μ. επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας μπροστά στην ιστορική έδρα μας. Σύνθημα μας είναι ένα: ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. Επιθυμία μας είναι η διαμαρτυρία για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και για την αδυναμία της Πολιτείας να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα ανομίας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκαν οι δύο οπαδοί που πετούσαν τις φωτοβολίδες στο γήπεδο. Σύμφωνα με τη Θύρα 13, αυτοί αποβάλλονται οριστικά από τις τάξεις της και από το γήπεδο.