Κοντονής: «Μην επιμείνεις στην παραίτηση»

Κοντονής: «Μην επιμείνεις στην παραίτηση»

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών, βαρύ πρόστιμο μέχρι 150 χιλ. ευρώ και τιμωρία της Λεωφόρου μέχρι και 3 αγωνιστικές κινδυνεύει ο Παναθηναϊκός για τα όσα συνέβησαν το περασμένο Σάββατο στη Λεωφόρο, στο ντέρμπι που δεν ξεκίνησε ποτέ. Οπως αναμενόταν, το κατηγορητήριο ήταν πολύ βαρύ και περιλαμβάνει συν τοις άλλοις και τη δίωξη που άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Κ. Σιμιτζόγλου, ο οποίος καθυστέρησε κατά μία ημέρα τη διαδικασία γιατί περίμενε πρώτα να λάβει στα χέρια του την έκθεση της αστυνομίας. Συνεπώς, ο Παναθηναϊκός θα απολογηθεί αύριο αντί για σήμερα, δίνοντας ταυτόχρονα νομική μάχη και σε δεύτερο επίπεδο, μιας και η υπόθεση θα συνεκδικασθεί με την ένστασή του κατά του κύρους του φύλλου αγώνα του ντέρμπι που συνέταξε ο Ανδρέας Παπάς, με αίτημα τον ορισμό της διεξαγωγής του στην πρώτη ελεύθερη ημερομηνία.

Η θέση του Παναθηναϊκού μπορεί να ελαφρυνθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου αθλητικού νόμου εάν συνεργασθεί στην προσπάθεια πάταξης της βίας μέσω του εντοπισμού των φυσικών αυτουργών των επεισοδίων κι αυτό ήταν κάτι που το επισήμανε ο Σταύρος Κοντονής στη συνάντηση που είχε χθες στο γραφείο του με τον Γιάννη Αλαφούζο, με βασικό θέμα συζήτησης όλα όσα συνέβησαν στη Λεωφόρο. Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού απάντησε ότι η ΠΑΕ συνδράμει ήδη την προσπάθεια των διωκτικών αρχών, αλλά τόνισε ότι το μεγάλο βάρος για την ταυτοποίηση των δραστών πέφτει στις πλάτες της αστυνομίας και όχι της ομάδας.

Ο κ. Αλαφούζος αναφέρθηκε στην ανισονομία που χρόνια τώρα υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, γεγονός που δημιουργεί έντονο αίσθημα αδικίας, με τα γνωστά επακόλουθα. Ο υφυπουργός Αθλητισμού απάντησε ότι έχουν γίνει μεγάλα βήματα για να εξασφαλιστεί η σωστή απονομή δικαιοσύνης και ανέφερε ότι ένα από αυτά είναι ο ορισμός τακτικών δικαστών. Τόνισε ότι ο ίδιος δεν παρενέβη με κανένα τρόπο στην απόφαση για τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι και αναφερόμενος στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον κ. Μαρινάκη, πρόσθεσε ότι από ευγένεια μιλάει με όλους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι επηρεάζεται η κρίση του. Ο κ. Κοντονής προέτρεψε τον κ. Αλαφούζο να μην επιμείνει στην παραίτησή του, γιατί αποτελεί σημαντικό παράγοντα του ελληνικού ποδοσφαίρου και επιθυμεί, όπως κι αυτός, την κάθαρση.

• Με ενοχλήσεις στο πόδι (διάταση στο οπίσθιο μηριαίο) αποχώρησε από την προπόνηση ο Μλάντεν Πέτριτς και η συμμετοχή του στο ματς με τον Ηρακλή είναι αμφίβολη, παρότι οι πρώτες ιατρικές εκτιμήσεις είναι αισιόδοξες. Τα περισσότερα θα φανούν σήμερα. Σε αντίθεση με τον Κροάτη μεσοεπιθετικό που έχει αρκετές ελπίδες να είναι διαθέσιμος, χάθηκαν οι όποιες πιθανότητες υπήρχαν για τη συμμετοχή του Τελάντερ και του Βέμερ. Περιορίστηκαν ξανά σε θεραπεία και ατομικό, οπότε ακόμα κι αν μπουν σήμερα στο κανονικό πρόγραμμα, θα είναι εκτός πλάνων του Στραματσόνι.

• Με συνολικές αποδοχές που ξεπερνούν τα 3 εκατ. δολάρια, ο Βέλικο Παούνοβιτς, ισχυρός υποψήφιος για τη διαδοχή του Γιάννη Αναστασίου μαζί με τον Αντρέα Στραματσόνι, υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους Σικάγο Φάιαρς, στο MLS.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή