Mεγάλη νίκη ΠΑΟ στην Τουρκία – Παραμένει Ευρωλίγκα

Mεγάλη νίκη ΠΑΟ στην Τουρκία – Παραμένει Ευρωλίγκα

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία νίκη, την πρώτη εκτός έδρας, με πολλαπλά κέρδη πέτυχε πριν από λίγο ο Παναθηναϊκός στη Σμύρνη επί της πρωταθλήτριας Τουρκίας, Καρσίγιακα με 69-66. Σε μια «κολασμένη» έδρα με προκλητικά πανό κατά της Ελλάδος και φανατισμένο κοινό, η ομάδα του Τζόρτζεβιτς ήξερε ότι περιθώρια για ήττα δεν υπάρχουν.

Ο κυπελλούχος Ελλάδος μπήκε στο παρκέ της Καρσίγιακα Αρίνα με το… μαχαίρι στα δόντια και προηγήθηκε με 0-8, εκτόξευσε τη διαφορά στο +13 (7-20) και έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο με 9-21, υποχρεώνοντας την τουρκική ομάδα να έχει 1/8 τρίποντα.

Στη 2η περίοδο η Καρσίγιακα προσπάθησε να χτυπήσει μέσα στη ρακέτα, όμως ο Παναθηναϊκός ήταν προετοιμασμένος να λύσει κάθε πρόβλημα και με πρωταγωνιστή τον Ραντούλιτσα πήγε στα αποδυτήρια με 23-36, με όπλο του τα ριμπάουντ.

Στο β' ημίχρονο η ομάδα του Σαρίτσα μπήκε αποφασισμένη για την αντεπίθεση, μείωσε σε 34-41, όμως οι «πράσινοι» ξέφυγαν πάλι κλείνοντας την περίοδο με 41-50. Στην 4η περίοδο η Καρσίγιακα έκανε την ύστατη αντεπίθεση, μείωσε σε 59-60, όμως ο Φελντέιν με 1/2 βολές κι ένα τρίποντο (59-64, 37'15") έδωσε νέα ανάσα. Η τουρκική ομάδα ισοφάρισε 64-64 στο 38' και στα 44" πριν από το τέλος ο Καλάθης με τρίποντο έκανε το 64-67, ο Γκιστ έκοψε στους αιθέρες τον Μπαϊγκούλ στη επόμενη άμυνα, για να λήξει το ματς με 66-69 και τον Παναθηναϊκό να αποφεύγει τα… εμφράγματα και να αποκτά πρόσθετη αυτοπεποίθηση για τη δύσκολη συνέχεια (Μπαρτσελόνα (4/12 – ΟΑΚΑ), Ζιελόνα Γκόρα (11/12 – ΟΑΚΑ), Ζάλγκιρις Κάουνας (17/12 – Λιθουανία).

«Ναι» στην Ευρωλίγκα

Ο Παναθηναϊκός αποδέχθηκε την πρόταση του Τζόρντι Μπερτομέου και τη σιγουριά της Ευρωλίγκα, παρά τη δελεαστική πρόταση της FIBA για το Τσάμπιονς Λιγκ, κάτι που έπραξαν το προηγούμενο διάστημα και οι Ολυμπιακός, Εφές, ΤΣΣΚΑ, Αρμάνι Μιλάνο, Μπαρτσελόνα, Φενερμπαχτσέ, Λαμποράλ Κούτσα, Μακάμπι, Ρεάλ, Ζαλγκίρις.

Δέκα μέρες εκτός ο Σπανούλης

Διάστρεμμα πρώτου βαθμού υπέστη την Πέμπτη στο ΣΕΦ κόντρα στη Λαμποράλ, ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης και θα μείνει εκτός μάχης για περίπου 10 μέρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή