Πολιτικές παρεμβάσεις στον αθλητισμό…

Πολιτικές παρεμβάσεις στον αθλητισμό…

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι πολιτικές παρεμβάσεις στον αθλητισμό οφείλουν να είναι προσεκτικές και διακριτικές, και με αποκλειστικό γνώμονα την ενίσχυση της αθλητικής δραστηριότητας μακριά από κάθε υποψία ελέγχου, σύμφωνα με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, ωστόσο κάποιοι πολιτικοί ταγοί σε Ρωσία, Γαλλία και… Μαυριτανία δείχνουν να υπερβαίνουν τα εσκαμμένα.

Στη Ρωσία, ο υπουργός Αθλητισμού Βιτάλι Μούτκο ανέτρεψε την αρχική απόφαση για κατάργηση του ρωσικού οργανισμού κατά του ντόπινγκ που έχει προκαλέσει την οργή του Παγκόσμιου Οργανισμού κατά του Ντόπινγκ (WADA).

Χθες ο κ. Μούτκο δήλωσε ότι έχει επέλθει συμφωνία με τον WADA για τη «βήμα-βήμα» ανασυγκρότηση του ρωσικού οργανισμού, αν και απέφυγε να πει την παραμικρή λεπτομέρεια σχετικά. Κι αυτό την ώρα που ο ρωσικός κλασικός αθλητισμός έχει μπει ήδη σε… ρωσικό χειμώνα, μετά τον αποκλεισμό από κάθε διεθνή διοργάνωση.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς αποφάσισε να παρέμβει στην υπόθεση του Καρίμ Μπενζεμά, που κατηγορείται για ενεργή συμμετοχή στην εκβίαση του συμπαίκτη του στην εθνική Γαλλίας, Ματιέ Βαλμπιενά μέσω ενός ερωτικού βίντεο. Ο κ. Βαλς δήλωσε χθες ότι «εάν ένας πολιτικός ήταν υπό επίσημη διερεύνηση δεν θα βρισκόταν στην κυβέρνηση. Κατά έναν τρόπο το ίδιο συμβαίνει και με την εθνική Γαλλίας» είπε, για να εξηγήσει γιατί ο επιθετικός της Ρεάλ δεν έχει κατ’ αυτόν θέση στους «Μπλε». Οργισμένη ήταν η αντίδραση του δικηγόρου του διεθνούς Γάλλου στράικερ: «Δεν έχει ακούσει ο κ. Βαλς για το τεκμήριο της αθωότητας;» δήλωσε.

Την… καλύτερη των παρεμβάσεων όμως τη χρεώνεται ο πρόεδρος της Μαυριτανίας. Ο Μοχάμεντ Ουλντ Αμπντέλ Αζίζ παρακολουθούσε τον αγώνα για το Σούπερ Καπ της αφρικανικής χώρας και μαζί με τους υπόλοιπους θεατές είχε βαρεθεί από το φρικτό θέαμα που παρουσίαζαν οι δύο αντίπαλοι.

Ετσι ξαφνικά στο 63ο λεπτό διέταξε τη διακοπή του αγώνα και την άμεση προσφυγή στη διαδικασία των πέναλτι για την ανάδειξη του νικητή. Ερωτηθείς σχετικά ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας ψέλλισε κάτι περί οργανωτικού προβλήματος που δήθεν υποχρέωσε τους διοργανωτές να σταματήσουν τον αγώνα και να ολοκληρώσουν τον θεσμό με συνοπτικές διαδικασίες…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή