Με δύο νέες συλλήψεις εντείνεται η επιχείρηση κάθαρσης στη FIFA

Με δύο νέες συλλήψεις εντείνεται η επιχείρηση κάθαρσης στη FIFA

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με νέες συλλήψεις δύο αντιπροέδρων της FIFA, οι αμερικανικές και ελβετικές αρχές έδειξαν χθες ότι όχι μόνο προχωρεί η διερεύνηση του πολυπλόκαμου σκανδάλου διαφθοράς στη διεθνή ποδοσφαιρική ομοσπονδία αλλά και ότι η αποφασιστικότητα που υπάρχει για κάθαρση στα ανώτατα κλιμάκια της FIFA παραμένει αναλλοίωτη.

Οι δύο κορυφαίοι παράγοντες στο ποδόσφαιρο της αμερικανικής ηπείρου είναι μεταξύ των 16 ατόμων που προστέθηκαν χθες στο κατηγορητήριο των αμερικανικών αρχών, πέντε εκ των οποίων είναι νυν ή πρώην μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA, όπως ο πρώην πρόεδρος της βραζιλιάνικης ομοσπονδίας, Ρικάρντο Τεϊσέιρα.

Ο Αλφρέδο Χάουιτ, που είναι και πρόεδρος της συνομοσπονδίας της Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής (CONCACAF), και ο Χουάν Ανχελ Ναπούτ, επίσης πρόεδρος της συνομοσπονδίας της Νότιας Αμερικής (CONMEBOL), συνελήφθησαν από την ελβετική αστυνομία στις 6 το πρωί στο πολυτελές ξενοδοχείο της Ζυρίχης όπου κατέλυαν εν όψει της χθεσινής συνόδου της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA.

Σε βάρος τους, οι αμερικανικές αρχές είχαν εκδώσει ένταλμα, καθώς τους βαρύνουν υποψίες για δωροληψία πολλών εκατομμυρίων δολαρίων σε σχέση με τηλεοπτικά δικαιώματα αγώνων.

Ετσι, η χθεσινή σύνοδος της εκτελεστικής επιτροπής διεξήχθη με δύο μέλη λιγότερα και αποφάσισε να παγώσει το σχέδιο επέκτασης των τελικών του Μουντιάλ από 32 σε 40 ομάδες. Πρότεινε επίσης επιβολή ορίου τριών θητειών στα ανώτατα στελέχη της FIFA και αντικατάσταση της εκτελεστικής επιτροπής από ένα νέο 36μελές σώμα με την ονομασία «Συμβούλιο FIFA».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή