Εγινε η έκπληξη στο Κύπελλο Ελλάδος

Εγινε η έκπληξη στο Κύπελλο Ελλάδος

3' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από το Αγρίνιο ήλθε το αλατοπίπερο της χθεσινής ημέρας του Κυπέλλου, με τον Παναιτωλικό να χάνει από τον Εργοτέλη 3-2 και να μένει εκτός διοργάνωσης. Οι Αγρινιώτες ήταν το μοναδικό θύμα έκπληξης, καθώς οι υπόλοιπες ομάδες της Σούπερ Λίγκας πήραν, εύκολα ή δύσκολα, νίκες που άλλες (Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ) τις έφεραν στην επόμενη φάση και άλλες (Βέροια, Καλλονή) πολύ κοντά της.

Ο Παναθηναϊκός είχε αλλαγές σε παίκτες και σύστημα (4-4-2 με ρόμβο) στην Πάτρα αλλά νίκησε εύκολα 2-1 την Παναχαϊκή, με σκόρερ τον Κλωναρίδη (7΄, 41΄). Οι «πράσινοι» προβληματίστηκαν περισσότερο από τον τραυματισμό του Μπεργκ (διάταση στο δικέφαλο) παρά από το (οφ σάιντ) γκολ του Στεργίδη στο 91΄.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Στρέζος, Ασίγκμπα, Κάργας, Χίσα, Στεργίδης, Πινδώνης (46΄ Ντελέκος, λ. τρ. 55΄ Τρίγκας), Χατζής, Μιγκέλ Πέδρο (82΄ Μητρόπουλος), Σιατραβάνης, Λαμπρόπουλος, Τζίλας.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Μαρινάκης, Σάντσεθ, Κουτρουμπής, Νάνο, Λαγός, Ζέκα, Πράνιτς, Νίνης (67΄ Αμπέντ), Κλωναρίδης (82΄ Λάμπρου), Μπεργκ (16΄ Καρέλης).

4ος όμιλος: ΠΑΟ 6, Λεβαδειακός 3, Παναχαϊκή 1, Κέρκυρα 1.

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε πίσω με γκολ του Σταματή στο 3΄ αλλά με πρωταγωνιστές τους Σάμπο (χατ τρικ) και Ζάιρο (ένα γκολ, τρεις ασίστ), νίκησε 6-2 στα Χανιά. Οι Ζάιρο (20΄, Σάμπο (23΄, 41΄ και 85΄), Μυστακίδης (61΄) και Πέλκας (64΄) ήταν οι σκόρερ του ΠΑΟΚ, ενώ ο Λίτα με πέναλτι στο 80΄ πέτυχε το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων.

XΑΝΙΑ: Πρίφτης, Χατζηηλιάδης, Παγώνης (Μπουζούκης 54΄), Καρτσαμπάς, Μπριλάκης, Σάντερσον, Νυκτάρης Ν. (Διαμαντόπουλος 46΄), Ρίκκα, Σταματής, Λίτα και Σάινε (Δεινόπαππας 65΄).

ΠΑΟΚ: Ολσεν, Τζαβέλλας, Μαλεζάς, Κωνσταντινίδης, Γκολάσα (Αντονις 65΄), Σάμπο, Τσίμιροτ, Κοροβέσης (Λέοβατς 71΄), Ζάιρο, Μυστακίδης και Πέλκας (Αθανασιάδης 65’).

3ος όμιλος: ΠΑΟΚ 6, Πανθρακικός 3, Χανιά 3, Ολυμπιακός Β. 0.

Πολλά γκολ με γαρνιτούρα μια… έκπληξη είχε το άλλο ματς της Κρήτης όπου ο Εργοτέλης (Καμαρά 31΄, Μάνος 45΄, Ινιατς 51΄) νίκησε 3-2 τον Παναιτωλικό (Βασιλείου 49΄, Βιγιαφάνες 72΄) και τον απέκλεισε. Στο 2΄, ο Δερμιτζάκης απέκρουσε πέναλτι του Κάπελ.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Δερμιτζάκης, Ρέντζας, Γρομητσάρης, Αλλα, Κυριακόπουλος (88΄ Γιαλούσης), Φουκαράκης, Καμαρά, Μάνος, Μπουρσέλης, Κούτρης (76΄ Κούρτης), Ινιατς (61΄ Δωματάς).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Στεφανάκος, Κουτρουμάνος (46΄ Μαρκόφσκι), Μάκος, Κόρσιενς (56΄ Παπάζογλου), Ρουμπουλάκου, Μπεχεράνο, Ρομέρο, Ρουσκουσέδα, Κάπελ, Ουάρντα (37΄ Βιγιαφάνες), Βασιλείου.

2ος όμιλος: Πανιώνιος 6, Εργοτέλης 4, Ζάκυνθος 1, Παναιτωλικός 0.

Στη Μυτιλήνη, ο Πανσερραϊκός προηγήθηκε με τον Πόποβιτς στο 15΄, αλλά η ανώτερη Καλλονή έκανε την ανατροπή με γκολ του Μπαργκάν στο 55΄ και του Γεωργίου στο 85΄.

ΚΑΛΛΟΝΗ: Δαύκος, Τσαμπούρης, Βαλιός, Αναστασιάδης, Ευαγγελιδάκης, Γιουκαρής (35΄ Κλαντρούμπσκι), Καλτσάς, Ελακόπουλος (46΄ Μπαργκάν), Γεωργίου, Μανούσος, Μάρκοβιτς (60΄ Χιντασέλι).

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: Μέλκας, Κούκολης, Στεργιανός, Καψάλης, Ρούτσης, Τσιμίκας, Κιοσέ, Πόποβιτς, Ανδρέου (60΄ Ραμίρεζ), Παπαστεργίου (68΄ Μπεριάν), Αγγελούδης.

8ος όμιλος: Αστέρας Τρ. 6, Καλλονή 3, Πανσερραϊκός 1, Κισσαμικός 1.

Στη Βέροια, το γκολ του Καϊκούτ στο 17΄ ήταν αρκετό για να νικήσουν οι γηπεδούχοι την Καλλιθέα 1-0, η οποία έπαιζε με 10 από το 41΄ λόγω της αποβολής του Κατσικογιάννη.

ΒΕΡΟΙΑ: Καντιμοίρης, Αραγόνες, Πούγγουρας, Μαραγκός, Σιώντης, Ιμπραΐμ, Μπατιόν (81΄ Καρακώστας), Γεωργιάδης, Καικούτ, Μερεμπασβλί (65΄ Γιουσούφ), Κόλα (65΄ Ναζλίδης).

ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Μιχελής, Σταύρου, Νόνης, Φερέιρα, Παγώνης, Τεγούσης, Κατσικογιάννης, Μπούζας (75΄ Τσίπρας), Αρναρέλλης, Σμύρλης (46΄ Γκίνης), Προκς (46΄ Μασένα).

6ος όμιλος: Ατρόμητος 4, Βέροια 4, Καλλιθέα 3, Λαμία 0.

Πολλαπλά κέρδη για ΑΕΚ

Η ΑΕΚ επικράτησε με 6-0 του Πανελευσινιακού για το Κύπελλο και τα κέρδη ήταν αρκετά για την ομάδα και τον Γκουστάβο Πογιέτ. Η επιλογή του σχήματος 4-4-2 δεν μπορεί να κριθεί σε ένα παιχνίδι με τόσο αδύναμο αντίπαλο, ωστόσο, η επανεμφάνιση του Μιχάλη Μπακάκη έπειτα από 6 μήνες και ιδίως η άριστη κατάσταση στην οποία έδειξε να είναι, χαροποίησε τους πάντες στην Ενωση. Η ΑΕΚ εξασφάλισε την πρόκρισή της στην επόμενη φάση, ενώ χθεσινά δημοσιεύματα ανέφεραν πως υπάρχει ενδιαφέρον για τον Παραγουανό επιθετικό Οσκαρ Καρντόζο.

Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημήτρη Μελισσανίδη με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή και το κύριο θέμα συζήτησης ήταν οι εξελίξεις αναφορικά με το ζήτημα του γηπέδου της ΑΕΚ. Ο κ. Κοντονής τόνισε πως από τη στιγμή που οι αρμόδιες αρχές θα εγκρίνουν το έργο, η κυβέρνηση δεν έχει κανένα λόγο να μη θέλει την ολοκλήρωση του έργου.

Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις της Τετάρτης ξεχώρισε ο αποκλεισμός της περυσινής φιναλίστ Ξάνθης από τη συνέχεια του θεσμού μετά την ήττα από τη Λάρισα με 1-0, ενώ ο Ολυμπιακός επικράτησε εύκολα του Παναιγιάλειου εκτός έδρας με 4-0. Στους άλλους αγώνες: Κισσαμικός – Αστέρας 1-3, Λεβαδειακός – Κέρκυρα 2-0, Πλατανιάς – Απόλλων Σμ. 3-1.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή