Σε αναζήτηση δικαιολογιών ο Φαν Χάαλ για τον αποκλεισμό της Γιουνάιτεντ

Σε αναζήτηση δικαιολογιών ο Φαν Χάαλ για τον αποκλεισμό της Γιουνάιτεντ

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανήμπορος να εξηγήσει τον προχθεσινό αποκλεισμό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από το Τσάμπιονς Λιγκ με ήττα στην έδρα της Βόλφσμπουργκ (3-2) ήταν ο τεχνικός της, Λούις φαν Χάαλ, που πρέπει να συμβιβαστεί με το Γιουρόπα Λιγκ για τη συνέχεια της ευρωπαϊκής σεζόν στον πάγκο των «κόκκινων διαβόλων».

Η τρίτη ακριβότερη ομάδα στον κόσμο (δαπάνησε 150 εκατ. ευρώ για μεταγραφές το καλοκαίρι) «κατάφερε» να μείνει εκτός Τσάμπιονς Λιγκ ύστερα από μια άθλια εμφάνιση στην άμυνα, με τον Ολλανδό προπονητή να ψάχνει πώς να δικαιολογηθεί.

«Δεν μπορώ αυτήν τη στιγμή να υπερασπιστώ τον εαυτό μου, αφού είμαστε εκτός Τσάμπιονς Λιγκ. Ο,τι κι αν πω θα θεωρηθεί λάθος. Ηταν πάντως ένα τρελό παιχνίδι», δήλωσε ο κ. Φαν Χάαλ, που έχει και τις απώλειες των τραυματιών Ματέο Νταρμιάν και Κρις Σμόλινγκ να υπολογίσει για τη συνέχεια. Εριξε μάλιστα ευθύνες στον Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ, λέγοντας ότι «δεν μπορώ να πω ότι ήταν ο Σβαϊνστάιγκερ που είχα στην Μπάγερν».

«Ως πρώην ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ντρέπομαι για τον αποκλεισμό από το Τσάμπιονς Λιγκ και το ότι πρέπει να παίξουμε στο Γιουρόπα. Περίμενα περισσότερα από εμάς», έγραψε στο Τwitter ο Ρίο Φέρντιναντ. Αντίστοιχες επικρίσεις απηύθυναν και άλλοι παλαιοί παίκτες της ομάδας όπως ο Πολ Σκόουλς και ο Μάικλ Οουεν.

Στη Βόλφσμπουργκ και την Αϊντχόφεν η χαρά περίσσεψε, και ειδικά για τους Ολλανδούς η πρόκριση στις «16» σήμαινε πολλά, καθώς ήταν η πρώτη ολλανδικής ομάδας από το 2007, ενώ τόνωσε το ολλανδικό ηθικό έπειτα από αλλεπάλληλα χαστούκια σε συλλόγους και εθνική ομάδα.

Κατά τα άλλα, στη Ρεάλ ελπίζουν το 8-0 επί της Μάλμε να κλείσει κάποιες από τις πρόσφατες πληγές σε πρωτάθλημα και κύπελλο, ωστόσο ούτε το «καρέ» του Κριστιάνο Ρονάλντο ούτε το ρεκόρ του με 11 γκολ στους ομίλους φαντάζουν ικανά να αλλάξουν τη βαριά ατμόσφαιρα στο Σαντιάγο Μπερναμπέου.

Ικανοποίηση και σε μια άλλη ισπανική ομάδα, τη Σεβίλλη, που η νίκη της επί της Γιουβέντους (1-0) δίνει στους Ανδαλουσιανούς την ευκαιρία να διεκδικήσουν την τρίτη σερί κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ. Για τους Ιταλούς, η ήττα δεν ήταν και καταστροφή, αλλά οι Πολ Πογκμπά και Αλβαρο Μοράτα έγιναν στόχος κριτικής για την απόδοσή τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή