Η Αντερλεχτ και η «νάρκη» του Γιουρόπα

Η Αντερλεχτ και η «νάρκη» του Γιουρόπα

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ολυμπιακός διασταυρώνεται ξανά με την Αντερλεχτ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Μετά τους αγώνες τους στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ της περιόδου 2013-14 όπου οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πετύχει δύο νίκες, οι δύο ομάδες βρίσκονται αντιμέτωπες στη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί στο Βέλγιο στις 18 Φεβρουαρίου, ενώ η ρεβάνς στο Καραϊσκάκη θα γίνει μία εβδομάδα μετά.

Μόλις γνωστοποιήθηκε το αποτέλεσμα της χθεσινής κλήρωσης, ο Μάρκο Σίλβα έκανε κολακευτικά σχόλια για τους Βέλγους: «Το παιχνίδι είναι ακόμα μακριά. Ομως πρόκειται για έναν αντίπαλο ο οποίος αξίζει σεβασμό. Εχει κάνει μια καλή πορεία στους ομίλους Γιουρόπα Λιγκ. Κατάφερε να περάσει απέναντι σε δύσκολους αντιπάλους, όπως η Μονακό και η Τότεναμ».

Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αλλαγών στη νέα λίστα που θα δηλωθεί στην UEFA: «Εχουμε χρόνο μπροστά μας, όπως κάνουν όλες οι ομάδες, θα δούμε τις πιθανότητες και τις δυνατότητες που υπάρχουν. Είναι πιθανόν να γίνουν κάποιες αλλαγές, όπως κάνουν όλες οι ομάδες την περίοδο αυτή».

Ενδιαφέρουσα ήταν η τοποθέτηση του εκτελεστικού διευθυντή της Αντερλεχτ, Χέρμαν Φαν Χόλσμπεεκ, αναφορικά με τα μέτρα ασφαλείας που υπάρχουν στο Βέλγιο λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων: «Σίγουρα όταν θα διεξαχθεί το παιχνίδι ίσως να έχουν λυθεί. Η βελγική κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα. Ελπίζουμε να μπορέσουμε να φέρουμε τους Ελληνες φιλάθλους στο Βέλγιο με ασφάλεια».

Επιπλέον, η κληρωτίδα έβγαλε ρωσοτουρκική μονομαχία, ανάμεσα στη Φενέρμπαχτσε του Βίτορ Περέιρα και τη Λοκομοτίβ Μόσχας, τη στιγμή κατά την οποία οι σχέσεις των δύο χωρών βρίσκονται στο χειρότερο επίπεδο των τελευταίων δεκαετιών. Ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας, Αχμέτ Νταβούτογλου, ξεκαθάρισε ότι οι αγώνες δεν θα επηρεαστούν από το τεταμένο κλίμα: «Εύχομαι επιτυχία στη Φενέρμπαχτσε. Η Λοκομοτίβ Μόσχας, ως ρωσική ομάδα, δεν θα έρθει ως ξένη στην Τουρκία. Οι αθλητές είναι νέοι άνθρωποι και δεν είναι μέρος του προβλήματος. Το γήπεδο θα είναι γεμάτο από Τούρκους και Ρώσους πολίτες. Δεν είναι εχθροί. Μακάρι να γίνει ένα δίκαιο ματς και να μειωθεί η ένταση μεταξύ των δύο χωρών». Από την άλλη πλευρά, ο Ρώσος υπουργός Αθλητισμού, Βίταλι Μούτκο, υποστήριξε ότι η τουρκική πλευρά πρέπει να δώσει εγγυήσεις για την ασφάλεια της αναμέτρησης που θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη. «Υπάρχει κλίμα έντασης στις σχέσεις της Τουρκίας με τη Ρωσία. Ωστόσο, αυτό είναι εύκολο να θεραπευθεί. Κι εάν η τουρκική πλευρά παρέχει εγγυήσεις ασφαλείας, θα πρέπει να πάμε».

Στη φάση των «32» θα βρεθούν αντιμέτωποι δύο πρώην προπονητές του Ολυμπιακού, αφού κληρώθηκαν η Μαρσέιγ του Μίτσελ με την Αθλέτικ Μπιλμπάο του Βαλβέρδε. Η Λίβερπουλ θα παίξει με τη Αουγκσμπουργκ του Κώστα Σταφυλίδη και η Μάν. Γιουνάιτεντ με τη Μίντιλαντ. Ενδιαφέρουσες είναι και οι αναμετρήσεις, Φιορεντίνα – Τότεναμ, Ντόρτμουντ – Πόρτο, Γκαλατάσαραϊ – Λάτσιο και Βιγιαρεάλ – Νάπολι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή