«Σταματήστε τη δράση του παρακράτους»

«Σταματήστε τη δράση του παρακράτους»

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για «ανοχή στην ανομία που επιδεικνύουν οι πολιτειακοί παράγοντες και οδηγεί εν τέλει στη μόνιμη τιμωρία όσων έντιμα προσπαθούν να προσφέρουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στη μόνιμη επιβράβευση όσων μετέχουν σε εγκληματικές οργανώσεις» κάνει λόγο η επιστολή που έστειλε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στον υπουργό Δικαιοσύνης, Ν. Παρασκευόπουλο, στον υφυπουργό Αθλητισμού, Στ. Κοντονή, στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτ. Γκουτζαμάνη και στον αθλητικό εισαγγελέα Κ. Σιμιτζόγλου.

Η επιστολή αρχίζει με τα λάθη του διαιτητή Παππά στον προχθεσινό αγώνα κυπέλλου Απόλλωνα-Ολυμπιακού «που δεν νοούνται ως ανθρώπινα λάθη, αλλά παραπέμπουν σε άλλα κίνητρα». Ο Παναθηναϊκός κάνει αναφορά και σε άλλους διαιτητές όπως «ο Παπαδόπουλος στην αναμέτρηση Ολυμπιακός-Παναιτωλικός, ο Καλογερόπουλος στο ματς Πανθρακικός-Ολυμπιακός, ο Κύζας στο παιχνίδι Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης, ο Μήτσιος στη Βέροια».

Στη συνέχεια γίνεται αναφορά στην υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης», που μαρτυρά «τη δράση ενός παρακράτους, που δομείται και δρα με όλα τα χαρακτηριστικά μιας εγκληματικής οργάνωσης, στα ίχνη της οποίας βρίσκεται από καιρό η Δικαιοσύνη, χωρίς όμως να έχει καταφέρει μέχρι σήμερα έστω και να την περιορίσει (…). Αποτέλεσμα κακουργηματικά κατηγορούμενοι κατέχουν τις ίδιες θέσεις, ρυθμίζουν ακλόνητοι τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο και δεν διστάζουν να παραβιάζουν ακόμα και περιοριστικούς όρους που τους έχουν επιβληθεί. Λειτουργούν ως κράτος εν κράτει και νέμονται κολοσσιαία ποσά από παράνομες δραστηριότητες, όπως ο στοιχηματισμός». Κατόπιν των παραπάνω «η ΠΑΕ Παναθηναϊκός καλεί όλους τους συντεταγμένους θεσμούς της ελληνικής πολιτείας, να αναλάβουν δράση για να εφαρμοστούν επιτέλους οι νόμοι. Διότι με την ανοχή τους, την υποχωρητική στάση τους και τον ενδεχόμενο συνυπολογισμό πολιτικού κόστους, γίνονται συνυπεύθυνοι για την καταστροφή του ποδοσφαίρου και την πλήρη επικυριαρχία της εγκληματικής οργάνωσης».

Καταγγελίες με αφορμή τον προχθεσινό αγώνα Απόλλωνα-Ολυμπιακού έκανε ο τέως πρόεδρος του Απόλλωνα, Στ. Βελλής, μιλώντας στον Σπορ FM. «Οταν αλλάζεις τους παίκτες που μπορούν να κάνουν ζημιά στον αντίπαλο, αυτό είναι κάτι που με εξοργίζει. Δεν γίνεται τον παίκτη που σκοράρει να τον αλλάζεις ή να του κάνεις παρατήρηση όταν βάζει γκολ. Δεν γίνεται τον παίκτη που κάνει δύο ευκαιρίες να τον αλλάζεις και να βάζεις μέσο. Δείχνεις πεντακάθαρα ότι δεν θέλεις να απειλήσει η ομάδα σου. Το κάνεις επειδή ξέρεις ότι αν αποκλείσεις τον Ολυμπιακό από το Κύπελλο, θα έχεις πρόβλημα στο μέλλον. Αν είναι έτσι, κατέβα με την Κ-17», υποστήριξε μεταξύ άλλων.

• Σήμερα έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν οι εκλογές της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας». Μπορούν να συμμετέχουν όλα τα τακτικά και οικονομικώς ενήμερα μέχρι και 22 Νοεμβρίου, είτε ψηφίζοντας με φυσική παρουσία είτε συμμετέχοντας στην ηλεκτρονική ψηφοφορία.

• Στα αγωνιστικά, οι «πράσινοι» έμειναν στο 1-1 (3΄ Βλάχος, 94΄ Κλωναρίδης) κόντρα στην Κέρκυρα και μαζί με τον Λεβαδειακό (4-1 την Παναχαϊκή), σφράγισαν τα δύο εισιτήρια του ομίλου για την επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή