Η Αγγλία ανατρέπει τα φαβορί

Η Αγγλία ανατρέπει τα φαβορί

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που παίζουν 11 εναντίον 11 και στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί». Αυτή η ατάκα του βετεράνου ποδοσφαιριστή Γκάρι Λίνεκερ, πριν από αρκετά χρόνια έμελλε να σημαδέψει όσο καμιά άλλη τον χώρο του ποδοσφαίρου και η επίκλησή της γίνεται ιδιαίτερα συχνά από αθλητές, δημοσιογράφους ή παράγοντες. «Αν η Λέστερ κατακτήσει το πρωτάθλημα, θα βγω στην τηλεόραση με γυναικεία εσώρουχα» έγραψε ο -εκσυγχρονισμένος- Λίνεκερ στο twitter και αν τελικά η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι κάνει το «θαύμα των θαυμάτων», ο Λίνεκερ θα επανατοποθετήσει το όνομά του με άλλο ρόλο στο ποδόσφαιρο.

Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο, και το πλατύ χαμόγελο του Κλάουντιο Ρανιέρι, λίγες στιγμές μετά την νίκη επί της Τσέλσι την προηγούμενη Δευτέρα δημιούργησε την απόλυτη αντίθεση σε σχέση με τον εκνευρισμό του Ζοζέ Μουρίνιο που απομακρύνθηκε από την Τσέλσι, αφήνοντάς την τέταρτη από το τέλος.

Ο Μουρίνιο είχε καταφερθεί στο παρελθόν εναντίον του Ρανιέρι, δηλώνοντας πως είναι ένας προπονητής περιορισμένων δυνατοτήτων, καθώς ο Πορτογάλος είχε διαδεχθεί τον Ιταλό στον πάγκο της Τσέλσι το 2004.

Τα μέχρι τώρα επιτεύγματα της Λέστερ, έχουν ξεσηκώσει κύμα ενθουσιασμού στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα, καθώς τα τελευταία χρόνια δεν έχει σημειωθεί ποτέ ξανά μια τόσο μεγάλη ποδοσφαιρική έκπληξη όσο αυτή της πρωτοπόρου της Πρέμιερ Λιγκ, Λέστερ.

Η ρήτρα των 100 χιλιάδων λιρών για κάθε θέση καλύτερη της 17ης στην Πρέμιερ Λιγκ, είναι το μπόνους που προβλέπει το συμβόλαιο του Ρανιέρι με τη Λέστερ και αποδεικνύει πως ο στόχος της ομάδας πριν από τη σεζόν ήταν απλώς η παραμονή στην κατηγορία. «Δεν φταίω εγώ αν οι παίκτες μου δεν έχουν βάλει μπόνους εξόδου στην Ευρώπη» δήλωσε χιουμοριστικά ο Ρανιέρι, προσθέτοντας πως «ο στόχος είναι η παραμονή. Οταν φθάσουμε τους 40 βαθμούς και σωθούμε, θα αλλάξουμε στόχο».

Εβερτον και Λίβερπουλ εκτός, και Μάντσεστερ Σίτι εντός είναι η επόμενη τριάδα αγώνων για τη Λέστερ στην «καυτή» χριστουγεννιάτικη περίοδο, αλλά αλήθεια ποιος μπορεί να υποτιμήσει τις «αλεπούδες» του Λέστερ;

Ο Ρανιέρι δεν είναι η μόνη ευχάριστη έκπληξη στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα αυτή την αγωνιστική περίοδο, είναι όμως η πιο ηχηρή. Στη Γερμανία, ο Τόμας Τούχελ ανέλαβε την Ντόρτμουντ. Συναισθηματικός, παθιασμένος με το ποδόσφαιρο και την Ντόρτμουντ άλλαξε όλο τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας, επανέφερε την επιθετική φύση στον σύλλογο του Βεστφάλεν και είναι πολύ κοντά στην «απλησίαστη» Μπάγερν Μονάχου. Αξίζει να σημειωθεί πως η Ντόρτμουντ παρά την εξαιρετική της πορεία τα τελευταία χρόνια, βρισκόταν σε βαθιά κρίση την περασμένη σεζόν και στο μέσον της χρονιάς ήταν κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Στην Ιταλία και τη Νάπολι, ο Μαουρίσιο Σάρι διαδέχθηκε τον Ράφα Μπενίτεθ. Η ομάδα του ιταλικού Νότου μπορεί να μην είναι στην κορυφή, αλλά παρουσιάζει μια καλή εικόνα που μπορεί να οδηγήσει τους Ναπολιτάνους ώς το τέλος. Αντίστοιχα και η Ιντερ του έμπειρου Ρομπέρτο Μαντσίνι ο οποίος χωρίς πολλά λόγια, αλλά με τη δημιουργία μιας σκληροτράχηλης ομάδας βρίσκεται στην κορυφή της Σέριε Α και βγάζει μια εντυπωσιακή σταθερότητα στο παιχνίδι των νερατζούρι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή