Το γυαλί έσπασε και είναι… πανάκριβο

Το γυαλί έσπασε και είναι… πανάκριβο

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο ποδόσφαιρο και στον αθλητισμό γενικότερα, η επιτυχία με την αποτυχία μπορεί να απέχουν ένα «κλικ». Αυτό το «κλικ» μπορεί να είναι ένα γκολ, ένα τάκλιν ή ένα λάθος. Αυτά ισχύουν σε μεμονωμένες περιπτώσεις και όχι σε ατυχή αποτελέσματα μακράς διάρκειας, όπως η τραγική πορεία της Τσέλσι στη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Ποδοσφαιρικά μοιάζει ανεξήγητο το γεγονός ότι η πρωταθλήτρια Αγγλίας της περασμένης χρονιάς δεν μπορεί να κάνει σερί θετικών αποτελεσμάτων, πόσο μάλλον όταν η Τσέλσι έχει 9 ήττες σε 16 παιχνίδια πρωταθλήματος. Αρκεί να αναφερθεί πως η ίδια ομάδα είχε 9 ήττες σε όλη την περσινή σεζόν, ήτοι σε 76 παιχνίδια. Το πρόβλημα στη φετινή Τσέλσι δεν μπορεί να θεωρηθεί παροδικό, δεδομένου ότι δεν πρόκειται για κάποιο ντεφορμάρισμα αλλά για ένα δομικό πρόβλημα συνεννόησης που πηγάζει από τον Ζοζέ Μουρίνιο. Ο Πορτογάλος απολύθηκε από την Τσέλσι την Πέμπτη, πληρώνοντας ουσιαστικά το γεγονός πως είχε χάσει κάθε έρεισμα στα αποδυτήρια, είχε κακές σχέσεις με τους παίκτες, ενώ η εικόνα που παρουσίαζαν οι «μπλε» του Λονδίνου ήταν αποκαρδιωτική.

Το πείραμα Μουρίνιο απέτυχε στην Τσέλσι και ήδη πολλά ξένα μέσα ενημέρωσης τον εμπλέκουν με τη διάδοχη κατάσταση της Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς δεν αποκλείεται να υπάρξει ελεύθερη θέση στον πάγκο της «βασίλισσας». Οπως είναι απόλυτα φυσιολογικό, ο επόμενος σταθμός του Μουρίνιο θα αποτελέσει ένα πολύ μεγάλο ερώτημα. Το ποδόσφαιρο αναπτύσσεται ταχύτατα και πολλοί προπονητές, που θεωρούνταν αυθεντίες τα προηγούμενα χρόνια, μοιάζουν σήμερα ξεπερασμένοι. Ηρθε άραγε το ποδοσφαιρικό τέλος του Μουρίνιο ή απλώς η Τσέλσι ήταν μια κακή παρένθεση;

Ρεάλ και Μάντσεστερ

Κι αν ο Μουρίνιο αγαπήθηκε από την πλειονότητα των οπαδών της Τσέλσι, δεν μπορούμε να ισχυριστούμε το ίδιο για τον Ράφα Μπενίτεθ, που ήταν εξαρχής ανεπιθύμητος από τους οπαδούς της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Μπενίτεθ έμοιαζε από την αρχή παγιδευμένος και το διαφαινόμενο διαζύγιο μοιάζει ως το χρονικό μιας προαναγγελθείσας αποτυχίας. Κακό ποδόσφαιρο, μετατροπή μιας επιθετικογενούς ομάδας σε ουδέτερη, αδυναμία αξιοποίησης του εντυπωσιακού ρόστερ της «βασίλισσας», σε συνδυασμό με ατυχίες λόγω τραυματισμών.

Η πιο αμφιλεγόμενη πορεία της τρέχουσας σεζόν έρχεται από το Ολντ Τράφορντ του Μάντσεστερ. Πολυδάπανες μεταγραφές, πολλά λόγια και καλή πορεία στο πρωτάθλημα συνθέτουν τη μέχρι τώρα εικόνα του Λουίς φαν Χάαλ στους «κόκκινους διαβόλους». Η Γιουνάιτεντ έχει επαφή με την κορυφή, αλλά ο αποκλεισμός στο Τσάμπιονς Λιγκ από την Αϊντχόφεν δείχνει να περιπλέκει σε μεγάλο βαθμό τις απόψεις για τον Ολλανδό προπονητή, σε συνάρτηση με τα περίπου 250 εκατομμύρια που έχουν δοθεί επί των ημερών του Ολλανδού για μεταγραφές.

Ολες αυτές οι κινήσεις, όλες οι θέσεις προπονητών που είναι επισφαλείς, παρακολουθούνται στενά από τον Πεπ Γκουαρδιόλα. Εξαιρουμένου του πάγκου της Ρεάλ Μαδρίτης, όπου για ευνόητους λόγους μοιάζει απίθανο να καταλήξει ο Καταλανός, όλοι οι υπόλοιποι έχουν έντονο το βλέμμα του –πιθανώς– κορυφαίου τεχνικού στον κόσμο. Από τη στιγμή που το μέλλον του δεν μοιάζει να τον βρίσκει στο Μόναχο, το προσεχές καλοκαίρι θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή