Μη… χειρότερα

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποχαιρετώντας τον χρόνο που φεύγει και υποδεχόμενοι τον νέο που έρχεται, συνηθίζουμε να κάνουμε τον απολογισμό του παλιού και να ευχόμαστε για τον καινούργιο τα καλύτερα. Επί δύο δεκαετίες, από αυτήν εδώ τη στήλη σημείωνα πως μακάρι και του χρόνου να είμαστε στα… ίδια. Φυσικά στα αθλητικά θέματα και ειδικά του ποδοσφαίρου. Για τα υπόλοιπα, άλλοι έχουν την ειδικότητα.

Δυστυχώς, στο κάθε φινάλε, ανατρέχοντας προς τα πίσω, αναπολούμε το παλιό, αφού ήταν καλύτερο. Με ελάχιστες εξαιρέσεις η βελτίωση, που όλοι καρτερούμε, παρέμεινε στα λόγια. Υποσχέσεις, νόμοι και ξανά πάλι μία από τα ίδια. «Ολα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν», όπως έγραψε και ο ποιητής. Που πιστεύω πως, αν το ξανασκεφτεί, θα κάνει την αλλαγή, πως όλα… χειροτερεύουν.

Οσο κι αν δεν ταιριάζει στο πνεύμα των ημερών η απαισιοδοξία, δεν μπορώ να αισθανθώ αισιόδοξος. Γιατί τίποτα στον ορίζοντα των αθλητικών δεν προϊδεάζει πως κάτι θα αλλάξει προς το καλύτερο. Να αποφασίσει η Πολιτεία να εφαρμόσει τους νόμους; Οι παράγοντες να βάλουν πάνω από την ιδιοτέλειά τους το συμφέρον του κάθε αθλήματος που τονίζουν πως το υπηρετούν; Τέτοια δώρα δεν τα κουβαλάει στο σακούλι του ο Αγιος Βασίλης.

Οσο για τους αθλητές και τους οπαδούς. Οι πρώτοι πιστεύουν πως «ευλογώντας» τα γένια του αφεντικού κρατούν τη θέση τους, οι δε δεύτεροι, επηρεαζόμενοι από τον οπαδικό Τύπο, αποτρέπουν και όσους ρομαντικούς θέλουν να βοηθήσουν οικονομικά αυτούς τους χαλεπούς καιρούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή