Αναγέννηση της FIFA μέσω διαχωρισμού

Αναγέννηση της FIFA μέσω διαχωρισμού

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον χωρισμό της FIFA σε δύο κομμάτια, το ποδοσφαιρικό και το εμπορικό, θα εφαρμόσει εάν εκλεγεί τον Φεβρουάριο στην προεδρία της διεθνούς ομοσπονδίας ο σεΐχης Σαλμάν του Μπαχρέιν, που θεωρείται ο επικρατέστερος να διαδεχθεί τον Ζεπ Μπλάτερ.

Ο Αραβας σεΐχης, που προΐσταται της ασιατικής συνομοσπονδίας ποδοσφαίρου, ανακοίνωσε ότι εφόσον επικρατήσει των τεσσάρων ανθυποψηφίων του σε δύο μήνες, θα διαχωρίσει τη λειτουργία της ποδοσφαιρικής διακυβέρνησης από την εμπορική διεύθυνση, δημιουργώντας την «Ποδοσφαιρική FIFA» και την «Επιχειρηματική FIFA».

«Μόνο διά του αυστηρού διαχωρισμού της παραγωγής κεφαλαίων και της επιτήρησης της ροής όλων των εξόδων μπορούμε να εγγυηθούμε την αναγέννηση μιας FIFA που θα είναι διαφανής, ένας καλός πολίτης που αξίζει τον σεβασμό όλων» ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο σεΐχης Σαλμάν, φαβορί για την προεδρία μπροστά από τον εκλεκτό της UEFA και γενικό γραμματέα της, Τζάνι Ινφαντίνο.

Τόσο οι δύο κυριότεροι διεκδικητές της προεδρίας όσο και οι άλλοι τρεις, ο πρώην αναπληρωτής γενικός γραμματέας της FIFA Ζερόμ Σαμπάνιε, ο πρόεδρος της ιορδανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας πρίγκιπας Αλί μπιν Αλ Χουσεΐν, και ο Νοτιοαφρικανός πολιτικός με το εξωτικό όνομα Τόκιο Σεξουάλε έλαβαν χθες δημόσια πρόσκληση από τον αμερικανικό τηλεοπτικό κολοσσό ESPN για τη διεξαγωγή τηλεμαχίας εν όψει της εκλογής της 26ης Φεβρουαρίου.

Επίσης χθες οι ελβετικές εισαγγελικές αρχές επέδωσαν στις αμερικανικές λεπτομερή στοιχεία για ύποπτες τραπεζικές συναλλαγές σχετικά με τη διαφθορά στη διεθνή ομοσπονδία: «Αφορούν σε τραπεζικούς λογαριασμούς που θεωρούνται ότι χρησιμοποιήθηκαν για δωροδοκίες σχετικές με την παραχώρηση των δικαιωμάτων μάρκετινγκ για ποδοσφαιρικές διιοργανώσεις στη Λατινική Αμερική και τις ΗΠΑ», ανακοίνωσαν οι ελβετικές αρχές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή