Παίκτης του Παναθηναϊκού ο Μέστο

Παίκτης του Παναθηναϊκού ο Μέστο

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον Παναθηναϊκό υπέγραψε για 1,5 χρόνο, ο Τζιαντομένικο Μέστο. Ο 33χρονος διεθνής Ιταλός δεξιός φουλ μπακ, πέρασε από ιατρικές εξετάσεις και ανακοινώθηκε από την «πράσινη» ΠΑΕ.

Πρόκειται σαφέστατα για επιλογή του Στραματσόνι, ο οποίος ποντάρει πολύ στα προσόντα του και την πείρα του, τόσο στο Καμπιονάτο, όσο και στο Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ. Από το Μάιο ήταν ελεύθερος από τη Νάπολι και έκανε προπονήσεις με την πρώην ομάδα του, τη Τζένοα.

Τις δύο προηγούμενες σεζόν αγωνίστηκε σε 9 ματς του Τσάμπιονς Λιγκ με τη φανέλα της Νάπολι υπό τις οδηγίες του Ράφα Μπενίτεθ και το 2012-2013 έπαιξε 6 παιχνίδια με τους Ναπολιτάνους στο Europa League. Στη Τζένοα ήταν συμπαίκτης με τους Σωκράτη Παπασταθόπουλο και Αλέξανδρο Τζόρβα, αλλά και τους Τόζερ, Μπελούτσι και Φιγκερόα. Μετράει 331 συμμετοχές και 12 γκολ στη Serie A και έχει φορέσει τρεις φορές τη φανέλα της Εθνικής Ιταλίας. 

Η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού:

«Ο Παναθηναϊκός ανακοινώνει την απόκτηση του Ιταλού αμυντικού Τζιαντομένικο Μέστο. Ο Μέστο, παρουσία των μάνατζερς του Αντρέα Μορέτι και Μπρούνο Τσιρίλο, υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2017.

Ο Μέστο γεννήθηκε στις 25 Μαΐου 1982 και ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στα 16 του χρόνια στη Ρετζίνα. Το 2000 πήγε δανεικός στην Κρεμονέζε και το 2001 στη Φερμάνα. Το 2002 επέστρεψε στη Ρετζίνα όπου πλέον καθιερώθηκε στο αρχικό σχήμα. Το 2003 κλήθηκε στην Εθνική Ιταλίας κάτω των 21 ετών με την οποία κατέκτησε το Euro την ίδια χρονιά, παίζοντας ως βασικός. Το 2005 κλήθηκε και κατέγραψε δύο συμμετοχές. 

Το 2007 μεταπήδησε στην Ουντινέζε και ένα χρόνο μετά πήρε μετεγγραφή στη Τζένοα. Με τη φανέλα της κατέγραψε και έξι συμμετοχές στο Εuropa League. Το 2012 τον απέκτησε η Νάπολι όπου έπαιξε μεταξύ άλλων σε τρία παιχνίδια του Champions League και έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του Europa League. Το καλοκαίρι του 2015 έμεινε ελεύθερος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή