Σέντρα στον β΄ γύρο η Σούπερ Λίγκα

Σέντρα στον β΄ γύρο η Σούπερ Λίγκα

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχεδόν ταυτόχρονα με το επίσημο άνοιγμα της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου, κάνει ποδαρικό στη νέα χρονιά και η Σούπερ Λίγκα, με την αυλαία της 1ης αγωνιστικής του β΄ γύρου (και 16ης συνολικά) του πρωταθλήματος να ανοίγει αύριο στην Τρίπολη και να πέφτει τη Δευτέρα στη Λεωφόρο. Αν και η μεταγραφολογία είναι σε ρυθμούς μάλλον αταίριαστους με τη λιτότητα της εποχής, οι ουσιαστικές αλλαγές στο ρόστερ των 16 ομάδων είναι ελάχιστες προς το παρόν, με τελευταία την απόκτηση από τον Παναθηναϊκό του 33χρονου δεξιού μπακ, Τζιαντομένικο Μέστο, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο 1,5 χρόνου και ανακοινώθηκε.

Το ποδοσφαιρικό ποδαρικό του 2016 γίνεται στην Τρίπολη, όπου ο Αστέρας υποδέχεται αύριο στις 15.00 τον Πανθρακικό προερχόμενος από τέσσερις συνεχόμενες ήττες, σε αντίθεση με την ακριτική ομάδα που πάει από το καλό στο καλύτερο, με αποκορύφωμα τη μεγάλη νίκη του επί του Παναθηναϊκού στην τελευταία αγωνιστική του α΄ γύρου. Ο Μπερτόλιο μοναδικός απών για τον Αστέρα, οι Τζάνης και Μπαϊκαρά οι απουσίες του Πανθρακικού.

Το Σάββατο γίνονται ακόμα δύο παιχνίδια. Στις 17.15 ο ΠΑΣ Γιάννενα φιλοξενεί τη Βέροια, με τον Γιάννη Πετράκη να υπολογίζει στους Ιλιτς, Ναδάλες, όχι όμως και στον τραυματία Τσάβες. Από την άλλη, ο Γιώργος Γεωργιάδης δεν έχει στη διάθεσή του τους Καλί, Μπαλάφα και Βεργώνη. Το πρόγραμμα της ημέρας κλείνει στις 19.30 στο Καυταντζόγλειο με τον αγώνα Ηρακλής-Καλλονή. Οι Θεσσαλονικείς έλυσαν το συμβόλαιο του Μακρή και δεν επιβεβαιώνουν ούτε και διαψεύδουν τα δημοσιεύματα περί συμφωνίας τους με τον Ολυμπιακό για την παραχώρηση του Βέλλιου το καλοκαίρι, ενώ οι φιλοξενούμενοι φιλοδοξούν να ξεκινήσουν απ’ αυτό το ματς την αντεπίθεσή τους, με νέο προπονητή τον Νίκο Καραγεωργίου.

Το κυρίως μενού της 16ης αγωνιστικής γίνεται την Κυριακή, με τέσσερα παιχνίδια στο πρόγραμμα. Το πρώτο ξεκινά στις 15.00 στα Περιβόλια όπου ο Πλατανιάς υποδέχεται την ΑΕΚ. Ο Παράσχος υπολογίζει στους Κουλιμπαλί και Μαχαμάτ, ενώ εκτός πλάνων του Πογιέτ είναι μόνο ο Μπαρόχα, καθώς ο Τζεμπούρ μπήκε στις προπονήσεις και είναι ετοιμοπόλεμος. Πολύ ενδιαφέρον έχει και το επόμενο παιχνίδι του προγράμματος, με τη Σκόντα Ξάνθη να υποδέχεται στις 17.15 τον ΠΑΟΚ, με τους Γούτα, Σκούρτη νέα πρόσωπα για τους γηπεδούχους και τους φιλοξενούμενους να μην υπολογίζουν στους Ρικάρντο Κόστα, Ροντρίγκες και Κωνσταντινίδη, αλλά να έχουν στο πλευρό τους 1.200 οπαδούς!

Την ίδια ώρα (17.15) ο Λεβαδειακός υποδέχεται τον Ατρόμητο, έχοντας νέο πρόσωπο τον (δανεικό από τον Ολυμπιακό) Μπεν και υψηλότερες βλέψεις, πλέον, μετά την εκτός έδρας νίκη επί της ΑΕΚ που τον εκτόξευσε στις παρυφές των πλέι οφ. Ο Ατρόμητος πήρε ανάσα από τη νίκη του επί του Πανιωνίου, αλλά έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά του για να ηρεμήσει. Το πιο σπουδαίο ματς της βραδιάς γίνεται (19.30) στη Νέα Σμύρνη, όπου ο Πανιώνιος υποδέχεται τον Ολυμπιακό με τη φιλοδοξία να είναι ο πρώτος που θα του κόψει βαθμούς στο πρωτάθλημα! Οι «ερυθρόλευκοι» αλάφρυναν κι άλλο το ρόστερ τους, δίνοντας στον ΑΠΟΕΛ δανεικό τον Γιαννιώτα.

Η αυλαία πέφτει τη Δευτέρα στις 19.30 στην άδεια από φιλάθλους Λεωφόρο, με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται τον Παναιτωλικό έχοντας στην εξέδρα τα δύο μεταγραφικά αποκτήματά του. Ο Μπουμάλ είναι τιμωρημένος, ενώ ο Μέστο πολύ… φρέσκος για να παίξει αμέσως. Ο πρώην αμυντικός της Νάπολι ήταν χωρίς ομάδα από το καλοκαίρι, αλλά έχει μεγάλη εμπειρία (331 συμμετοχές στο Καμπιονάτο – 3 φορές διεθνής με την Ιταλία) και ο Στραματσιόνι εκτιμά ότι θα βρει ρυθμό γρήγορα. Ο Μέστο προορίζεται για βασικός και ανακοινώθηκε χθες από την ΠΑΕ, αφού πρώτα πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις. Η μεταγραφή αυτή οριστικοποιεί τον δανεισμό του Νίκου Μαρινάκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή