Υποθήκη για τους Ολυμπιακούς

Υποθήκη για τους Ολυμπιακούς

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χρονιά με πολλές και μεγάλες επιτυχίες ήταν το 2015 για τον ελληνικό αθλητισμό. Παρά τις μειώσεις των προϋπολογισμών που έχουν φέρει οικονομικά προβλήματα στις ομοσπονδίες, Ελληνες αθλητές διακρίθηκαν σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Βέβαια, διακριθέντες ήταν οι… συνήθεις ύποπτοι: πρωταθλητές οι οποίοι και στο παρελθόν μάς είχαν κάνει υπερήφανους και στην πλειονότητά τους διαθέτουν χορηγούς. Το 2015, εκπρόσωποι της γυμναστικής, του στίβου και του υγρού στίβου αναδείχθηκαν πρωταγωνιστές σε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις και έβαλαν… υποθήκη για μια καλή παρουσία και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Η χρονιά που έφυγε ανήκε στον Λευτέρη Πετρούνια. Ο «σπεσιαλίστας» των κρίκων πρώτευσε στις 11 από τις 12 εμφανίσεις του σε διεθνείς αγώνες. Κορυφαίες στιγμές ήταν τα χρυσά μετάλλια στο παγκόσμιο και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες αθλημάτων του Μπακού. Το 2015, ο Λευτέρης Πετρούνιας αναδείχθηκε και κορυφαίος Ελληνας αθλητής από τους αθλητικούς συντάκτες. «Ηταν το ιδανικό φινάλε μιας πολύ καλής χρονιάς. Το 2016 αρχίζει μια νέα προσπάθεια, που έχει τελικό στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο», δήλωσε ο «βασιλιάς των δαχτυλιδιών». Τη συλλογή των μεταλλίων αύξησε και ο Βλάσης Μάρας. Αναδείχθηκε δεύτερος στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού και τρίτος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Η Βασιλική Μιλλούση ήταν 5η στη δοκό ισορροπίας. Στο βάθρο των επιτυχιών ανέβηκε και ο ελληνικός στίβος. Η Νικόλ Κυριακοπούλου ήρθε 3η στο επί κοντώ, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Κίνας και έγινε η πρώτη αθλήτριά μας που αναδείχθηκε «διαμαντένια» νικήτρια στο Diamond League. Γι’ αυτές τις επιτυχίες, οι αθλητικοί συντάκτες την επέλεξαν ως κορυφαία αθλήτρια της χρονιάς. Ανάμεσα στους καλύτερους αθλητές του κόσμου βρέθηκε και αυτήν τη χρονιά ο Κώστας Φιλιππίδης. Ηρθε δεύτερος στη σειρά των Diamond League και 5ος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του κλειστού, στην Πράγα. Στην ίδια διοργάνωση, ο Αντώνης Μάστορας ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, στο άλμα εις ύψος.

Ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε στην Πράγα και η Κατερίνα Στεφανίδη (άλμα επί κοντώ).

Με θετικό πρόσημο ολοκληρώθηκε η χρονιά και για τον υγρό στίβο. Η εθνική ομάδα των ανδρών ήρθε τρίτη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν και εξασφάλισε την πρόκριση και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Μάλιστα, ο Γιάννης Φουντούλης συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη επτάδα της διοργάνωσης. Πρωταθλήτριες Ευρώπης αναδείχθηκαν οι πολίστριες του Ολυμπιακού, ενώ κατέκτησαν και το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ.

Στην κολύμβηση, οι μεγάλες επιτυχίες ήρθαν από την ομάδα της «ανοικτής κολύμβησης». Ο Σπύρος Γιαννιώτης αποδείχθηκε… συνεπής στο ραντεβού του με το βάθρο και πρόσθεσε στη συλλογή του το χάλκινο μετάλλιο στα 10 χλμ. από το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν, ενώ στην ίδια διοργάνωση, η Κέλλυ Αραούζου ήρθε δεύτερη στα 5 χλμ. Στα αγωνίσματα της πισίνας, ο Ανδρέας Βαζαίος κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο στα 100 μ. μεικτής ατομικής, στο Ευρωπαϊκό της 25άρας πισίνας και πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ (52.67). Στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού, η Ηλέκτρα Λεμπλ πλασαρίστηκε στην 3η θέση στα 100 μ. πεταλούδας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή