Προσέφυγε στο Διαιτητικό ο ΠΑΟ

Προσέφυγε στο Διαιτητικό ο ΠΑΟ

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μια κίνηση ενδεικτική της απόφασής του να τραβήξει το σχοινί στα άκρα, ο Παναθηναϊκός προσέφυγε στο Διαιτητικό Δικαστήριο κατά της ποινής που του επιβλήθηκε για τα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Είναι η πρώτη φορά που μια ΠΑΕ κάνει χρήση του δικαιώματος που δίνει ο νέος αθλητικός νόμος για προσφυγή σε γ΄ βαθμό δικαιοδοσίας.

Οι «πράσινοι» ζητούν κατ’ αρχάς μείωση της ποινής των τεσσάρων αγωνιστικών στη Λεωφόρο και μείωση του προστίμου των 190 χιλ. ευρώ, αλλά θα δώσουν μάχη σε νομικό επίπεδο και για το θέμα της αφαίρεσης των 3 βαθμών που τους επιβλήθηκε. Ο νέος αθλητικός νόμος δίνει δυνατότητα προσφυγής στο εν λόγω όργανο για ποινές αφαίρεσης από 3 βαθμούς και πάνω, άρα είναι θέμα ερμηνείας του δικαστηρίου εάν ισχύει στη συγκεκριμένη περίπτωση που η ποινή είναι αφαίρεση ακριβώς 3 βαθμών.

Με δεδομένο ότι ο ΠΑΟ θα εκτίσει την ποινή των 4 αγωνιστικών για τη Λεωφόρο το επόμενο δεκαήμερο με τους εντός έδρας αγώνες με τον ΠΑΣ Γιάννενα για το Κύπελλο και τον Πανιώνιο για το πρωτάθλημα, είναι αμφίβολο εάν θα προλάβει το Διαιτητικό Δικαστήριο να εκδώσει απόφαση μέχρι την άλλη εβδομάδας ώστε να έχει νόημα η ζητούμενη μείωση της σχετικής ποινής. Το μείζον για τον Παναθηναϊκό ήταν εξαρχής το θέμα της μη διεξαγωγής του αγώνα σε άλλη ημερομηνία και της αφαίρεσης των 3 βαθμών. Αυτή παραμένει η βασική στόχευσή του και αυτό θα επιδιώξει να διεκδικήσει σε γ΄ βαθμό δικαιοδοσίας, παρότι από νομικής πλευράς δεν είναι ξεκάθαρο εάν έχει δικαίωμα να το κάνει. Σε κάθε περίπτωση, ακόμη και η μείωση του προστίμου θα είναι καλοδεχούμενη μέσα σε ένα τόσο δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, αλλά ακόμη πιο σημαντικό θεωρείται το μήνυμα που θέλει να περάσει ο Παναθηναϊκός, ότι δηλαδή δεν θα σταματήσει να διεκδικεί το δίκιο του, εξαντλώντας κάθε νόμιμο μέσο.

Οι «πράσινοι» παρέστησαν χθες και στη δεύτερη συνεδρίαση της ΔΕΑΒ, με θέμα την εισήγηση της επιτροπής στον υφυπουργό Αθλητισμού πρόσθετων ποινών για τα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι, σύμφωνα με διάταξη του νέου αθλητικού νόμου. Η αρχική εισήγηση της επιτροπής προς τον κ. Κοντονή ήταν η επιβολή νέου προστίμου, όπως και η απαγόρευση διάθεσης εισιτηρίων στις θύρες 13 και 14 για κάποιον αριθμό αγώνων. Ο Παναθηναϊκός θεωρεί την ποινή που του έχει επιβληθεί από τα πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου εξοντωτική και είναι αποφασισμένος να αντιδράσει έντονα εάν προκύψει πρόσθετη τιμωρία.

• Ο Μπουμάλ συμπεριλήφθηκε στην αποστολή για τον αυριανό αγώνα Κυπέλλου με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα και πιθανώς θα κάνει ντεμπούτο. Αποκλείστηκαν ο Κλωναρίδης λόγω κόπωσης και ο Λουντ για λόγους τακτικής.

• Πολύ κοντά στον Παναθηναϊκό και έτοιμο να έλθει στην Αθήνα εμφανίζει η Gazzetta Dello Sport τον Σαμουέλε Λονγκό, παίκτη του Στραματσιόνι στην ομάδα Νέων της Ιντερ. Οι «πράσινοι» δεν επιβεβαιώνουν ούτε και διαψεύδουν τις αναφορές για τον 23χρονο επιθετικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή