Αναμετρήσεις ειδικών συνθηκών στο Κύπελλο

Αναμετρήσεις ειδικών συνθηκών στο Κύπελλο

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέσσερις αναμετρήσεις περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα του Κυπέλλου Ελλάδος, ανήμερα τα Θεοφάνια. Ως προς το ποδοσφαιρικό ενδιαφέρον, ο σημαντικότερος αγώνας είναι αυτός του Λεβαδειακού με την ΑΕΚ (17.15), λίγες ημέρες μετά την επικράτηση της ομάδας της Βοιωτίας επί της Ενωσης στο Ολυμπιακό Στάδιο. Το εξωαγωνιστικό ενδιαφέρον, όμως, εστιάζεται στην αναμέτρηση του Εργοτέλη με τον Πανιώνιο (17.15), καθώς οι διοικητικές εξελίξεις στην ομάδα της Κρήτης ενδέχεται να ματαιώσουν τον αγώνα.

Η παραίτηση του Δημήτρη Παπουτσάκη, σε συνδυασμό με την αδυναμία του να εξασφαλίσει διάδοχη κατάσταση στην ομάδα, ίσως ακυρώσουν τον αγώνα, καθώς τα έξοδα διαιτησίας, που είναι ευθύνη της εκάστοτε γηπεδούχου ομάδας, είναι πιθανό να μην μπορούν να καλυφθούν. Ολα θα κριθούν την τελευταία στιγμή, και οι Κρητικοί ελπίζουν σε λύση έστω την ύστατη ώρα. Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Πανιώνιος προέρχεται από την εντός έδρας ήττα από τον Ολυμπιακό και θέλει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα.

Στη Λιβαδειά, η ΑΕΚ θέλει να πάρει τη νίκη, προκειμένου να «καθαρίσει» από σήμερα την πρόκριση στην επόμενη φάση, ωστόσο, όπως απεδείχθη, ο Λεβαδειακός είναι μια καλά δουλεμένη ομάδα. Για την Ενωση, η είδηση βγαίνει από μια απουσία, καθώς το γεγονός ότι ο Ανταμ Τζανετόπουλος δεν βρίσκεται στην αποστολή ούτε για τον αγώνα Κυπέλλου φανερώνει πως δεν υπολογίζεται από τον Γκουστάβο Πογιέτ. Εκτός αποστολής έμεινε και ο Θέσαρ Αρθο.

Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις, ο Πλατανιάς αντιμετωπίζει τον Ατρόμητο (15.00), ο οποίος προέρχεται από μακρά αγωνιστική απραξία, δεδομένου ότι η αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό για το πρωτάθλημα ανεβλήθη λόγω των κάκιστων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στη Λιβαδειά. Ο Πλατανιάς ηττήθηκε με 0-3 από την ΑΕΚ για το πρωτάθλημα, και ο Γιώργος Παράσχος υποσχέθηκε πως δεν θα υπάρξει ανάλογη εμφάνιση στο άμεσο μέλλον.

Τέλος, στη Μυτιλήνη, ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει την Καλλονή (19.15). Ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα αγωνιστεί χωρίς τον Ολσεν, ο οποίος έγινε πατέρας, ενώ η διοίκηση της ομάδας θα προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια κατά του προστίμου των 40 χιλιάδων ευρώ που επιβλήθηκε από τον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή. Ο ΠΑΟΚ θα κινηθεί νομικά ασκώντας έφεση που θα εκδικαστεί στα πολιτικά και όχι αθλητικά δικαστήρια, καθώς πρόκειται για τιμωρία από όργανο που δεν υπάγεται στις πειθαρχικές επιτροπές του ποδοσφαίρου. Στα μεταγραφικά, έντονο ενδιαφέρον για τον Ρόμπερτ Μακ υπάρχει από την Γκαλατασαράι, τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ τον κοστολογεί στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή