Παροξυσμός στη Ρεάλ για Ζιντάν

Παροξυσμός στη Ρεάλ για Ζιντάν

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντί για τον Αγιο Βασίλη την Πρωτοχρονιά, στην Ισπανία τα δώρα στα παιδιά κάθε χρόνο τα φέρνουν σήμερα, 6 Ιανουαρίου, οι τρεις μάγοι, κατόπιν… παραγγελιών που τους στέλνουν, μέσω γραμμάτων, τα πιτσιρίκια στη χώρα. Οι οπαδοί της Ρεάλ πάντως πήραν από προχτές το «ρεγάλο», δηλαδή το δώρο τους, με την αναβάθμιση του Ζινεντίν Ζιντάν στη θέση του πρώτου προπονητή των «μερένχες», αντί του αποπεμφθέντος και καθόλου δημοφιλούς Ράφα Μπενίτεθ.

Χιλιάδες φίλοι της ομάδας στριμώχτηκαν από νωρίς χτες στο γήπεδο «Αλφρέδο ντι Στέφανο» για να δουν το… δώρο τους, δηλαδή τον κ. Ζιντάν, στην ανοιχτή πρώτη προπόνηση με την πρώτη ομάδα, αφού ο λατρεμένος στη Μαδρίτη (όπως και σχεδόν σε κάθε μέρος του κόσμου, εκτός ίσως από τη γειτονιά όπου μεγάλωσε ο Μάρκο Ματεράτσι) βετεράνος άσος ήταν μέχρι προχτές ο τεχνικός της δεύτερης ομάδας του συλλόγου. «Ζι-ζού, Ζι-ζού» αντηχούσε ρυθμικά το προπονητικό γήπεδο.

Μετά την προπόνηση, ο 43χρονος Γαλλοαλγερινός παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, όπου τήρησε σχετικά χαμηλό προφίλ, λέγοντας ότι το σχέδιό του για την ενδεκάδα είναι ξεκάθαρο, να χωρέσει τους Κριστιάνο Ρονάλντο, Γκάρεθ Μπέιλ και Καρίμ Μπενζεμά. «Εδώ θέλουμε ποδόσφαιρο επιθετικό και ισορροπημένο», υπογράμμισε. Δήλωσε ακόμη ότι είπε στους ποδοσφαιριστές ότι «αρχίζει μια περιπέτεια, με στόχους που πρέπει να επιτευχθούν».

Απέφυγε κάθε σύγκριση με τον τεχνικό της Μπάγερν Πεπ Γουαρδιόλα, λέγοντας ότι «είναι σπουδαίος προπονητής, αλλά δεν πρόκειται να συγκρίνω τον εαυτό μου με εκείνον». Οταν όμως ρωτήθηκε για το πώς ένιωσε όταν ο πρόεδρος της Ρεάλ τού ανακοίνωσε ότι τον επέλεξε για τη θέση του πρώτου προπονητή, παραδέχθηκε ότι «ποτέ ένας προπονητής δεν είναι προετοιμασμένος, όπου κι αν έχει δουλέψει. Εγώ πάντως αισθάνομαι έτοιμος», είπε, την ώρα που ο διεθνής Τύπος χαιρετίζει με αισιοδοξία τη νέα εποχή που θεωρεί ότι ο κ. Ζιντάν φέρνει.

«Με τους Ζοζέ Μουρίνιο, Ράφα Μπενίτεθ και Λούις φαν Χάαλ στα κάτω τους, και με το άτολμο στιλ παιχνιδιού τους να ξεφτίζει, το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο χρειαζόταν ένα λαμπερό, νέο αστέρι με κοστούμι, για να διατηρήσει ψηλά το ενδιαφέρον για την προσεχή δεκαετία», ανέφερε σε χτεσινό του σχόλιο το πρακτορείο Ασοσιέιτεντ Πρες.

Δηλώσεις έκανε και ο Ματεράτσι, που προκάλεσε με το σκαιό του σχόλιο στον Ζιντάν την αποβολή του Γαλλοαλγερινού στο κύκνειο άσμα του ως παίκτης, στον τελικό του Μουντιάλ του 2006. Παραδόξως ο Ματεράτσι δεν σχολίασε τον κ. Ζιντάν (στον οποίον ευχήθηκε καλή επιτυχία), αλλά τον κ. Μπενίτεθ, που ήταν προπονητής του διεθνούς Ιταλού αμυντικού στην Ιντερ. «Πάντα τα ίδια προβλήματα έχει ο κ. Μπενίτεθ με τους ποδοσφαιριστές, ενώ ζήλευε τον κ. Μουρίνιο και φοβόταν ακόμη και τη σκιά του», ξεσπάθωσε ο Ματεράτσι, ενθυμούμενος την εμπειρία του με τον Ισπανό τεχνικό στο «Τζουζέπε Μεάτσα».

Οσο για τον κ. Γουαρδιόλα, ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι θα ήθελε να αναλάβει κάποια αγγλική ομάδα, φεύγοντας το καλοκαίρι από το Μόναχο, αλλά τόνισε ότι ακόμη δεν έχει υπογράψει κάποιο συμβόλαιο. Στο Μάντσεστερ βεβαίως τον περιμένουν ήδη να αναλάβει τον Ιούνιο τη Σίτι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή