Πιο κοντά στο βίντεο το ποδόσφαιρο

Πιο κοντά στο βίντεο το ποδόσφαιρο

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα μεγάλο βήμα πιο κοντά στην εφαρμογή της τεχνολογίας του βίντεο στη διαιτησία ήρθε το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, καθώς το ανώτατο συμβούλιο κανονισμών ποδοσφαίρου, γνωστό ως IFAB, συζήτησε χθες στο Λονδίνο σχετική πρόταση που στοχεύει στο να βοηθήσει τους διαιτητές να προλαβαίνουν το όλο και ταχύτερο άθλημα.

Οι Βρετανοί έχουν ισχυρή παρουσία στο IFAB και η αγγλική ομοσπονδία δηλώνει έτοιμη να εφαρμόσει σε αγώνες δοκιμές της χρήσης τηλεοπτικού ριπλέι για σωστότερη διαιτησία.

«Οι διαιτητές έχουν την καλύτερη φυσική κατάσταση από ποτέ, αλλά οι ποδοσφαιριστές γίνονται ακόμη ταχύτεροι. Ετσι, η αγγλική ομοσπονδία θεωρεί πως η τεχνολογία θα μπορούσε να βοηθήσει σε εκείνες τις δύσκολες αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν σε κλάσμα δευτερολέπτου και θα πρέπει να αρχίσουμε τις δοκιμές», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της ομοσπονδίας, Μάρτιν Γκλεν.

Η FIFA ελέγχει τέσσερις ψήφους στο IFAB, με τις άλλες τέσσερις να ανήκουν από μία στις ομοσπονδίες του Ηνωμένου Βασιλείου (Αγγλία, Σκωτία, Ουαλλία και Βόρεια Ιρλανδία). Για να περάσει μια πρόταση αρκούν έξι από τις οκτώ ψήφους.

Το συμβούλιο συζήτησε ακόμη τις προτάσεις περί προσωρινής αποβολής από έναν αγώνα, όπως και της προσωρινής αντικατάστασης ποδοσφαιριστή που χρήζει πρώτων βοηθειών. Αλλη πρόταση στο τραπέζι ήταν να επιτρέπεται και τέταρτη αλλαγή κατά τη διάρκεια της παράτασης: «Δεδομένης της έντασης του παιχνιδιού, θα έλεγε κανείς ότι η τέταρτη αλλαγή αποτελεί μια καλή ιδέα», σχολίασε ο κ. Γκλεν.

Κι ενώ το ποδόσφαιρο προσπαθεί να πάει προς τα εμπρός, τη FIFA συνεχίζουν να κατατρύχουν τα σκάνδαλα διαφθοράς. Χτες ο έκπτωτος πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί ανακοίνωσε την οριστική απόσυρσή του από την κούρσα για την προεδρία της FIFA, ενώ η Επιτροπή Δεοντολογίας της διεθνούς ομοσπονδίας ανακοίνωσε χθες ότι άρχισε την επίσημη διαδικασία απαγγελίας κατηγοριών εις βάρος του έκπτωτου γενικού γραμματέα της FIFA, Ζερόμ Βάλκε. Ο Γάλλος παράγοντας κατηγορείται για διαφθορά σχετικά με την πώληση εισιτηρίων αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου και η εισήγηση των ερευνητών της επιτροπής δεοντολογίας αφορά σε εννεαετή αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο και πρόστιμο 90.000 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή