Πέντε Χρυσές Μπάλες για ένα… Μουντιάλ

Πέντε Χρυσές Μπάλες για ένα… Μουντιάλ

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Λιονέλ Μέσι αναδείχθηκε για πέμπτη φορά κορυφαίος παίκτης στον κόσμο, κατακτώντας μία ακόμη Χρυσή Μπάλα της FIFA στο ετήσιο γκαλά για το 2015 στη Ζυρίχη χθες το βράδυ, αλλά παραδέχθηκε ότι όλα τα βραβεία του δεν κάνουν όσο η κατάκτηση ενός Μουντιάλ.

Οι ψήφοι των προπονητών και των αρχηγών κάθε εθνικής ομάδας του κόσμου, αλλά και διακεκριμένων δημοσιογράφων, ανέδειξαν για μία ακόμη φορά κορυφαίο ποδοσφαιριστή της χρονιάς τον Μέσι, που μάλλον απογοήτευσε με το σχετικά… συμμαζεμένο ντύσιμό του (μαύρο σακάκι και παπιγιόν), σε αντίθεση με προηγούμενες χρονιές που είχε πολύ περισσότερο χρώμα.

Ο Αργεντινός επιθετικός, πάντως, τόνισε ότι αυτό που μετράει στο ποδόσφαιρο δεν είναι οι ατομικές διακρίσεις αλλά οι ομαδικές, και ότι θα χάριζε όλες τις ατομικές του διακρίσεις για την κατάκτηση ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η Μπαρτσελόνα σάρωσε τις διακρίσεις, αφού εκτός από τον σούπερ σταρ της, τον Μέσι (η νίκη του οποίου είχε διαρρεύσει ήδη εδώ και μερικές ημέρες), κορυφαίος προπονητής της χρονιάς αναδείχθηκε ο τεχνικός της Λουίς Ενρίκε και τέσσερις ποδοσφαιριστές της συμπεριλήφθηκαν στην κορυφαία ενδεκάδα. Τέσσερις είχε και η Ρεάλ Μαδρίτης.

Με ιδανικό προπονητή τον Ενρίκε –που κατέκτησε τρεμπλ σε Ισπανία και Ευρώπη συν το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων με την Μπάρτσα– η κορυφαία ενδεκάδα για πέρυσι αποτελείται από τους Μάνουελ Νόιερ (Μπάγερν), Ντάνι Αλβες (Μπαρτσελόνα), Σέρχιο Ράμος (Ρεάλ), Τιάγκο Σίλβα (Παρί Σ.Ζ.), Μαρσέλο (Ρεάλ), Πολ Πογκμπά (Γιουβέντους), Λούκα Μόντριτς (Ρεάλ), Αντρές Ινιέστα (Μπαρτσελόνα), Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ), Μέσι και Νεϊμάρ (Μπαρτσελόνα).

Τη Χρυσή Μπάλα για τις γυναίκες κατέκτησε η Αμερικανίδα Κάρλι Λόιντ, ενώ το βραβείο Πούσκας για το κορυφαίο γκολ πήγε στον Βραζιλιάνο Γουέντελ Λίρα, σε αυτή την πρώτη μεγάλη εκδήλωση της διεθνούς ομοσπονδίας χωρίς τον τιμωρημένο πλέον πρόεδρό της, Ζεπ Μπλάτερ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή